Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

«'Εφυγε» ο επιτ. Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, Ανδρέας Παϊπέτης – Τη Δευτέρα 3/7 στους Κυνοπιάστες, η κηδεία του

Πέθανε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, σε ηλικία 90 ετών, στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, ο διακεκριμένος Κερκυραίος, (από τους Κυνοπιάστες), Ανδρέας Παϊπέτης.
Ο εκλιπών ήταν εγγονός του Δημάρχου Μεσοχωριτών Ανδρέα Παϊπέτη και ανιψιός του βουλευτή Σπύρου Παϊπέτη. Υπηρέτησε επί μακρόν, ως συμβολαιογράφος Κερκύρας και ήταν ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας με ευρύτατη αναγνώριση στους πνευματικούς κύκλους του νησιού.
Διετέλεσε πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρός της.
Το 2003, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τίμησε τον Ανδρέα Παϊπέτη, με την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Φοίνικος, περιλαμβάνοντάς τον στις προσωπικότητες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, οργάνωσε ειδική τιμητική εκδήλωση για τον Επίτιμο Πρόεδρό της, την οποία παρακολούθησε ιδιαίτερα συγκινημένος.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 3  Ιουλίου 2017, στις 6 μ.μ., στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας των Κυνοπιαστών και μετά θα ταφεί στον οικογενειακό του τάφο, στο κοιμητήριο του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου