Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Εξαιρετική η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, σε σύμπραξη με τη Χορωδία του ΟΤΕ, στο Δημοτικό Θέατρο

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην 49χρονη ιστορία της έκανε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, το μουσικό σώμα – ορχήστρα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα.

Με 60 μουσικούς επί σκηνής, με τη σύμπραξη της δημοσφιλούς Χορωδίας του ΟΤΕ Κέρκυρας και με τη συμμετοχή της εξαιρετικής σοπράνο Έλενας Ρίστοβα από τη Θεσσαλονίκη και του καταξιωμένου κερκυραίου βαρύτονου Πέτρου Καρύδη, η Φιλαρμονική των Κυνοπιαστών με τη συνοδεία της Μαρίας Καλουτσάκη στο πιάνο, απέδωσε ένα ιδιαίτερα προσφιλές στους κερκυραίους, πρόγραμμα  με οπερέτες και καντάδες που χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και δύο συνθέσεις του αξέχαστου, επί 50 χρόνια μαέστρου της Φ.Ε. Μάντζαρος, Στέφανου Δολιανίτη, που συγκίνησαν τόσο το μαέστρο Σπύρο Νίκα που υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του όσο και τον παριστάμενο γιό του Σπύρο, αλλά και το κοινό της συναυλίας.
Την εκδήλωσε προλόγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αντώνης Πουλημένος, ενώ τα μέρη του προγράμματος της συναυλίας παρουσίασε εκ μέρους του μουσικού σώματος, η φοιτήτρια Αννυ Σπ. Πουλημένου.


Τη συναυλία παρακολούθησαν ο εφημέριος των Κυνοπιαστών Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουτσούςρης, ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Στραβοράβδης, ο χωρικός αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας Γιώργος Καρύδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος», Δημ. Μεταλληνός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Χορωδίας του ΟΤΕ Νίκος Σάκκος, o Πρόεδρος της Παλαιάς Φιλαρμονικής (ΦΕΚ) Σπύρος Παδοβάς, οι μαέστροι της Παλαιάς Σπ. Προσωπάρης και της Δημοτικής Χορωδίας (πρώην Αχιλλείων) "Δημόδοκος" Δήμητρα Καλογεροπούλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ματθαίου, Γεωργία Αθανασοπούλου - Αβραμιώτη, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου