ΠΡΟΣΩΠΑ

 Διακεκριμένοι Κυνοπιαστινοί που δεν ζουν πιά

Ανδρέας Π. Παϊπέτης: (1847 - 1935) Δήμαρχος Μεσοχωριτών.


Σπύρος Α. Παϊπέτης: Δικηγόρος και βουλευτής Κερκύρας κατ την περίοδο του Μεσοπολέμου, γιος του Δημάρχου Μεσοχωριτών Ανδρέα Παϊπέτη.

Αριστοτέλης Δ. Πουλημένος (Χατζής) - Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Γερμανίας (1883 - 1961) Συγγραφέας του βιβλίου "Το κοινωνικό ζήτημα στη νέα Ελλαδα" 1914 - εκδόσεις Λειψίας (στη Γερμανική γλώσσα) αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Δημήτριος Ι. Πουλημένος - Καθηγητής θεολογίας (1890 - 1975) και συγγραφέας του βιβλίου "Οι Ορθόδοξοι και οι λεγόμενοι ΄Ελληνες Ευαγγελικοί" - Κέρκυρα 1932.

Δονάτος Σ. Παϊπέτης: (1909 - 199  ) Δικηγόρος, εγγονός του Δημάρχου Μεσοχωριτών. Πατέρας του δικηγόρου Μάριου Παϊπέτη και παππούς του επίσης δικηγόρου Δονάτου Παϊπέτη.

Δημήτρης (Μίμης) Ι. Σουρβίνος (Πρίτσης) - (1924 - 2008) - Ποιητής με πλούσιο έργο, πολλές διακρίσεις και μεγάλη αναγνώριση από τον κόσμο των γραμμάτων της Κέρκυρας.

Γρηγόρης Ε. Δαφνής: Δικηγόρος - ιστορικός και συγγραφέας (1909 - 1977). Συγγραφέας του βιβλίου "Ιωάννης Α. Καποδίστριας - Η Γένεση του Ελληνικού Κράτους", από τις εκδόσεις "ΙΚΑΡΟΣ".

Κώστας Ε. Δαφνής: Δημοσιογράφος - Ιστορικός (1911- 1987) - Συγγραφέας του βιβλίου "Χρόνια Πολέμου και Κατοχής 1940 - 1944", εκδότης των 'Κερκυραϊκών Χρονικών" και της εφημ. "Κερκυραϊκά Νέα".

Δαφνής Στ. Μενέλαος: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ, πτυχιούχος Παντείου Σχολής (1932 - 2009). Πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ.

Σπύρος Σταμ. Πουλημένος (Μπαρμπαρέλας): Διετέλεσε Αρχιμουσικός της  Φιλαρμονικής της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπήρξε συνθέτης τραγουδιών με τοπικό, κερκυραϊκό "χρώμα", ενώ διασκεύασε διάφορα μουσικά έργα για μπάντα φιλαρμονικής. Βοήθησε τη Φιλαρμονική του χωριού στα πρώτα της βήματα.


Πήραν το πτυχίο τους


O Kωστής Γλυκιώτης του Σπύρου και της Μάγδας Πουλημένου, έλαβε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, το πτυχίο του Τεχνολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού, από το ΤΕΙ Λάρισας. Συγχαρητήρια Κωστή και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου!
H Μαριλίζα Πουλημένου, κόρη του Δημήτρη και της Ελένης Πουλημένου, έλαβε στις 19 Φεβρουαρίου 2013, το πτυχίο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Συγχαρητήρια Μαριλίζα, πάντα επιτυχίες στη ζωή σου και καλή σταδιοδρομία.
Ο Σωκράτης Δαφνής του Δημητρίου, έλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεχίζει τις σπουδές του για μεταπτυχιακό τίτλο, στο Imperial του Λονδίνου. Συγχαρητήρια Σωκράτη και να φτάσεις όσο ψηλά επιθυμείς! Πάντα άξιος.


Η Αναστασία Παϊπέτη του Θεοφάνη έλαβε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, το Πτυχίο της από τη Σχολή Λογιστικής του ΤΕΙ Κοζάνης. Συγχαρητήρια Τασούλα!


Άλλη μια διάκριση για νέο των Κυνοπιαστών.
Ο δημότης Κέρκυρας και κάτοικος Κυνοπιαστών (κύριος πλέον) Μιχάλης Μήττας του Βασιλείου, ορκίστηκε και πήρε το πτυχίο του στις 2/12/2011 από την Νομική σχόλη του Α.Π.Θ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Εργάστηκε σαν ασκούμενος δικηγόρος μέχρι την εκλογή του, ομόφωνα, σε Πρόεδρο του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στις 9/2/2012. Από τις 16/3/2012 εργάζεται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μιχάλης Μήττας γνωρίζει επίσημα πιστοποιημένα Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι σπουδαστής του μοναδικού δημόσιου Ωδείου, στο φλάουτο και στο πιάνο (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης) και μέλος βεβαίως της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών και της φιλαρμονικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η νέα γενιά είναι η ελπίδα του τόπου μας! 
Συγχαρητήρια Μιχάλη και καλή σταδιοδρομία.


Μαρία - Ελένη Παϊπέτη, κόρη της Χριστίνας και του Σωκράτη Παϊπέτη.
Μετά από διετείς πρόσθετες σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα, έλαβε πρόσφατα και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜCs) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
O τίτλος της Διπλωματικής της Εργασίας ήταν "Υποστήριξη γεωχωρικού συλλογισμού σε αποθετήριο πολιτισμικών πληροφοριών".
Η νέα, Κυνοπιαστινής καταγωγής, λαμπρή επιστήμων, είχε προηγουμένως λάβει το πτυχίο της από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό 8,28, δηλαδή άριστα.Μαριάμ Πουλημένου του Σπυρίδωνος, έλαβε στις 5 Δεκεμβρίου 2011, από το ΤΕΙ Λάρισας το πτυχίο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπονίας.


Αλκίνοος Πενηντάρχου Πουλημένος του Στεφάνου, έλαβε στις 7 Δεκεμβρίου 2011, το πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε. από το ΤΕΙ Πάτρας.


Διακεκριμένοι Κυνοπιαστινοί σε δράση εκτός Κερκύρας

Στέφανος Αλκ. Παϊπέτης: Γεννήθηκε το 1937 στους Κυνοπιάστες. Είναι επιτ. καθηγητής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συγγραφέας πολλών βιβλίων τεχνολογίας, φιλοσοφικού στοχασμού, ποίησης και μαγειρικής. Διατηρεί σπίτι λίγο έξω από το χωριό και είναι τακτικά μαζί μας.

Φιλιππος Φιλίππου: Φιλολογικό ψευδώνυμο του Φίλιππου γιού του Θεοτόκη Πουλημένου (Γκίθε). Γεννήθηκε στους Κυνοπιάστες το 1948. Είναι συγγραφέας 15 ως τώρα βιβλίων μυθιστορημάτων. Τακτικός - τελευταία - επισκέπτης της γενέτειράς του.

Σπύρος Ελ. Τσαγκαρόπουλος: Γεννήθηκε το 1928 στους Κυνοπιάστες. Είναι συντ. καθηγητής Μαθηματικών. Διετέλεσε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ζει μόνιμα στην Πρέβεζα, αλλά διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς με τη γενέτειρά του.

Λευτέρης Ν. Τσαγκαρόπουλος (Καπής): Γιατρός καρδιολόγος που ζει στην Αθήνα.

Λεωνίδας Ερ. Πουλημένος (Χατζής): Γιατρός καρδιολόγος - επιμελητής Α' του ΕΣΥ, στο Ασκληπιείο Βούλας. Γεννήθηκε το 1971 και ζει στην Αθήνα.

Ευγένιος Κ. Δαφνής: Αναπλ. Καθηγητής Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Βαγγέλης Πρ. Δαφνής: Δικηγόρος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Αγ. Στεφάνου Αττικής. Τακτικός επισκέπτης της γενέτειράς του.

Βαγγέλης Ευθ. Δαφνής: Γιατρός καρδιολόγος στη Θεσσαλονίκη.

Ανδρέας Μαζαράκης του Διονυσίου: Αρχιτέκτονας - Αρχαιολόγος, συντ. Υπουργείου Πολιτισμού. Ζει στην Αθήνα. Συνεχίζει το ερευνητικό του έργο στα αρχεία της Γένοβας και της Βενετίας. Επισκέφτηκε τον Απρίλη του 2013 τον τόπο καταγωγής του - τους Κυνοπιάστες - όπου διατηρεί το πατρικό του σπίτι, στη γειτονιά "Μαζαρακέικα".

Γιώργος Σκιαδόπουλος (Μώκος): Δικηγόρος, Αθήνα. Διατηρεί σπίτι λίγο έξω από το χωριό.

Γιώργος Σκιαδόπουλος του Πολύδωρου: Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Amherst της Βοστόνης ΗΠΑ, με μεταπτυχιακό οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Bristol της Μεγ. Βρετανίας. Εργάζεται από το 1999, στην κεντρική διοίκηση (στον πύργο) του ΟΤΕ στην Αθήνα, στο Τμήμα της τιμολογιακής πολιτικής του οργανισμού για τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνίας.

Γιώργος Κ. Σουρβίνος (Σκορπιού):  Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κώστας Πρ. Πουλημένος: Καθηγητής Μηχανολογίας στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Τακτικός επισκέπτης της γενέτειράς του με μεγάλο ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου.

Σπύρος Δ. Πουλημένος: Υποπτέραρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροδίκης). Ζει μερικούς μήνες το χρόνο στη γενέτειρά του. Συμμετέχει με μεγάλη χαρά σε κοινωνικές εκδηλώσεις του χωριού.

Χαράλαμπος Ν. Μαζαράκης: Καθηγητής Φιλόλογος. που ζει στην Αθήνα. Είναι τακτικός επισκέπτης της γενέτειράς του.

Σπύρος Αχ. Πουλημένος (Κόντιλας): Ζωγράφος με ευρεία αναγνώριση στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πρωτεύουσας. ΄Εχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές ατομικές και συλλογικές εκθέσεις ζωγραφικής. Ζει στην Αθήνα, αλλά είναι τακτικός επισκέπτης της γενέτειράς του.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραβεύτηκε ο Κυνοπιαστινός Προπονητής Κολύμβησης Παναγιώτης Σ. Παϊπέτης

Ο Παναγιώτης Παϊπέτης (δεξιά), στο μέσον ο παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης
και αριστερά η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα που τους επέδωσε το βραβείο
Mε μια λαμπρή τελετή που οργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOT, τιμήθηκαν στις αρχές Δεκέμβρη 2013, οι πρωταγωνιστές - αθλητές και προπονητές - των ελληνικών μεταλλίων σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια κύπελλα, καθώς και αυτοί που κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ μέσα στη χρονιά. 
Ανάμεσά τους και ο Κυνοπιαστινός προπονητής κολύμβησης Παναγιώτης Παϊπέτης, (γιος της Χριστίνας και του Σωκράτη Παϊπέτη), που ήταν προπονητής του παραολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδας στην κολύμβηση, Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος είναι παραπληγικός από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 
Ο Παναγιώτης Παϊπέτης, εκτός από προπονητής του Γιάννη Κωστάκη, είναι ακόμη προπονητής της της ομάδας Κολύμβησης του Παναθηναϊκού.
Τον συγχαίρουμε για τη βράβευση αυτή και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στο προπονητικό του έργο και στη ζωή του. Και να τον βλέπουμε...

Ο Κυνοπιαστινός συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου στη γενέτειρά του

O συγγραφέας Φ. Φιλίππου για πολλοστή φορά, τελευταία, στο χωριό του.
Στη γενέτειρά του, τους Κυνοπιάστες, βρέθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, ο πανελλήνια γνωστός και πολυγραφότατος συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ήταν μεταξύ των επτά Κυνοπιαστινών συγγραφέων και ποιητών που τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, από την Πρωτοβουλία για την τοπική Εστία Ιστορίας και Πολιτισμού.
Ο Κυνοπιαστινός συγγραφέας επισκέφτηκε, στο γραφείο του στο χωριό τον διευθυντή της εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα» Στέφανο Πουλημένο και του δώρισε συμβολικά με ιδιόχειρο σημείωμά του, ένα βιβλίο του τελευταίου μυθιστορήματός του «Ο ερωτευμένος Ελύτης», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».
Δύο από τις 385 σελίδες του βιβλίου αυτού, αναφέρονται στη συνομιλία του συγγραφέα με τον Στέφανο Πουλημένο, για τη γνωριμία και τη σχέση του δεύτερου με τον επίσης Κερκυραίο δημοσιογράφο και ιστορικό Κώστα Δαφνή, που υπήρξε φίλος του Οδυσσέα Ελύτη από την εποχή που ο μεγάλος ποιητής υπηρέτησε, το 1937, στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, στο Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας.
Το μυθιστόρημα «Ο ερωτευμένος Ελύτης» είναι γεμάτο αναφορές στην Κέρκυρα και σε πρόσωπα του νησιού μας, που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον μετέπειτα νομπελίστα ποιητή.
Το βιβλίο, όπως είναι γνωστό στους βιβλιόφιλους, διατίθεται ήδη στα βιβλιοπωλεία της Κέρκυρας, στην προσιτή τιμή των 15,50 ευρώ. 

Ο Κυνοπιαστινός Δημήτρης Δαφνής, πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας

Kέρκυρα 17 Δεκεμβρίου 2011
Ο 50χρονος Κυνοπιαστινός αυτοκινητιστής Δημήτρης Δαφνής εκλέχτηκε πρόσφατα νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ της Κέρκυρας.
Είναι γιός του Σπύρου Δαφνή και εγγονός του Δημήτρη Δαφνή (Σουίνη) που ήταν επίσης επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών και μένει μόνιμα στους Κυνοπιάστες.
Ο Δημήτρης αναλαμβάνει καθήκοντα στην πιό δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο του και οι συγχωριανοί του ευχόμαστε να έχει τη δύναμη και τις αντοχές για μια επιτυχημένη θητεία.

Τα προβλήματα του κλάδου
Aρκετά προβλήματα θα κληθεί να διαχειριστεί το νέο Δ.Σ. του συνδέσμου ΤΑΞΙ Κέρκυρας, με πρόεδρο τον Δημ. Δαφνή.
Οι αυτοκινητιστές βρίσκονται αυτή τη περίοδο, σε αναμονή ενόψει του νέου νομοσχέδιου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ, που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.
«Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει πια το νομοσχέδιο Ραγκούση. Το θέμα διαχειρίζεται κεντρικά και αυτός είναι ο φόβος ο δικός μας γιατί η περιφέρεια απέχει απ' όλες τις διαβουλεύσεις», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου.
Ένα ακόμα πρόβλημα που θα απασχολήσει το νέο Δ.Σ. θα είναι αυτό των σχολικών μεταφορών. Το υπουργείο έχει αποστείλει ένα μαθηματικό τύπο, βάση του οποίου θα βγαίνουν οι τιμές και οι οποίες κατά τον κ. Δαφνή, είναι κάτω της τιμής του ταξίμετρου, δηλαδή είναι ασύμφορο για τους αυτοκινητιστές να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες.
Επίσης, παραμένουν τα προβλήματα με τη «κατάληψη» των χώρων που σταθμεύουν τα ταξί από Ι.Χ. η άγρα πελατών - πειρατεία σε αεροδρόμιο και λιμάνι το καλοκαίρι και η παρουσία του Αστικού ΚΤΕΛ εντός του νέου λιμένα.


Ο Κυνοπιαστινός αθλητής του ΝΑΟΚ Αλέξανδρος Σπ. Δαφνής στις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

O Kυνοπιαστινός μεγάλος κωπηλάτης Αλέξανδρος Σπ. Δαφνής
Ο Κερκυραίος πρωταθλητής του ΝΑΟΚ, Αλέξανδρος Σπ. Δαφνής βρέθηκε στο κοινόβιο της Ομοσπονδίας όπου προετοιμάζονται οι εκλεκτότεροι κωπηλάτες της χώρας για τις προσεχείς διεθνείς αναμετρήσεις και φυσικά για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, ήταν το πρώτο προπονητικό κοινόβιο για τη νέα χρονιά με την συμμετοχή 18 αθλητών κι αθλητριών.
Οι επίλεκτοι αθλητές κι αθλήτριες παρέμειναν για προετοιμασία ως τις 21 Οκτωβρίου 2011, ενώ στην συνέχεια οκτώ εξ αυτών  αναχώρησαν για την Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχαν στην ελληνική οκτάκωπο που αγωνίστηκε με την αντίστοιχη τουρκική στην διοργάνωση φιλίας που έγινε για πρώτη φορά με την ονομασία "Two Nations Cup".
Αναλυτικά οι 18 αθλητές που μετέχουν στο κοινόβιο είναι οι: Τζιάλλας Γιώργος (ΝΟΙ), Παπαχρήστος Στέργιος (ΟΕΑ ΝΑΒ),Τσίλης Γιάννης (ΝΟΙ), Γκουντούλας Απόστολος (ΟΦΘ), Γκουντούλας Νίκος (ΟΦΘ),Χρήστου Γιάννης (Ολυμπιακός), Μαγδανής Παναγιώτης (ΝΟΛ), Κόνσολας Γιώργος (ΝΑΟΣ), Αγγελόπουλος Διονύσης (ΝΑΣ), Γιάνναρος Σπύρος (ΕΝΟΑ),Χρηστομάνος Κων/νος (ΝΟΒΑ), Δαφνής Αλέξανδρος (ΝΑΟΚερ.), Λουλούδης Απόστολος (ΝΟΒΑ),Τσιάβου Αλεξάνδρα (ΔΝΟΗ), Γιαζιτζίδου Χριστίνα (ΝΟΚ),Νικολαίδου Κατερίνα (ΝΟΚατ), Σπυρίδου Ανδρεάνα (ΝΟΚ), Σπυρίδου Κασιανή (ΝΟΚ).
Στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο βρέθηκαν μαζί τους οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος, Κώστας Κοντομανώλης, Χρόνης Βλασταρίδης και ο Τζιάνι Ποστιλιόνε από την Ιταλία.

Ο Κυνοπιαστινός δρομέας Προκόπης Αρκούδης στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Προκόπης Αρκούδης στο Mont Blanc στις Γαλλικές Αλπεις
Ο Κυνοπιαστινός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Προκόπης Αρκούδης συμμετείχε μαζί με αρκετούς άλλους κερκυραίους αθλητές, στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011.
Συγκεκριμένα, οι Κερκυραίοι αθλητές - δρομείς που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο - σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ενημέρωσης", ήταν εκτός από τον Προκόπη Αρκούδη, οι Αλαμάνος Βασίλης, Αυλωνίτης Σπύρος,  Βλάχος Σπύρος, Γεωργοπέτρης Δημήτρης, Μάτσης Μιχαήλ, Μάθεσης Σπύρος, Μεταλληνού Ζωή, Ξανθόπουλος Ιωάννης, Πουλιάσης Δημήτρης, Πρωτοψάλτης Κώστας, Σεχάτης Νίκος, Σκλήρης Κώστας, Μολυβάτος Κώστας, Σουέρεφ Σπύρος, Τερζής Γεώργιος, Τσιριγώτης Δημήτρης, Χαλιδιάς Νίκος, Χειμαριός Αλέξανδρος, Γκουτόρμπ Ζαν Πωλ κά.
Υπενθυμίζουμε ότι ο υπερμαραθωνοδρόμος του συλλόγου "Αρχίλοχος", Προκόπης Αρκούδης που τερμάτισε στον κλασικό μαραθώνιο σε καλή σειρά, έχει διακριθεί σε πολλούς αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τελευταία μάλιστα συμμετείχε σε διεθνή αγώνα δρόμου στις Γαλλικές ΄Αλπεις (φωτο), σε πολύ δύσκολη διαδρομή (μεγάλο υψόμετρο, αραιή ατμόσφαιρα, απότομες κλίσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) 165 χιλιομέτρων και τερμάτισε σε πολύ καλή σειρά.

΄Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μάζης (της Μύρως)

Ο εκλιπών Νίκος Μάζης (πρώτος από δεξιά) γεμάτος ζωή, στις εργασίες κατεδάφισης του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής και του Αγροτικού Συνεταιρισμού, το Σεπτέμβρη του 2010
΄Εφυγε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011,  από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών, ο διακεκριμένος Κυνοπιαστινός, αξιωματικός Λ.Σ. ε.α., Νίκος Μάζης (της Μύρως), μετά από πολύμηνη ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.
Ο εκλιπών, αν και είχε μόνιμη κατοικία στο Μοσχάτο, δεν ξέχασε ποτέ το χωριό του, τους συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς του. Διατηρούσε σε καλή κατάσταση το σπίτι του και περνούσε στους Κυνοπιάστες με τη σύζυγό του, τρεις με τέσσερις μήνες το χρόνο.
Υπήρξε από τους βασικούς υποστηρικτές της Φιλαρμονικής του χωριού, από τα πρώτα της βήματα στα τέλη της 10ετίας του 1960, ενώ δεν ήταν λίγες οι δωρεές του, τόσο προς την Φιλαρμονική όσο και στην τοπική Ενορία.
Υπήρξε μαχητικός και δραστήριος  για τα θέματα του χωριού αλλά και του κλάδου του και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του διέκριναν τον καλοκάγαθο χαρακτήρα του, τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και την αγάπη του για τη γενέτειρά του.
Ο Νίκος Μάζης είχε και απίστευτο χιούμορ. Αντιμετώπιζε δε τα προβλήματα με ψυχραιμία και διάθεση αυτοσαρκασμού.
Στην πορεία του προς την τελευταία του κατοικία, από την εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας στο κοιμητήριο των Κυνοπιαστών, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, τον συνόδευσε η αγάπη και η εκτίμηση όλων των συγχωριανών του.
Αιωνία του η μνήμη!


1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΑΪΠΕΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΑΝΕ ΠΑΙΠΕΤΗ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΟΥΡΑΔΕΣ ΚΛΠ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή