Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Λαϊκά δρώμενα με το έθιμο του Κλήδονα, ενόψει της γιορτής τ' Άη Γιαννιού του Λαμπατάρη, στους Κυνοπιάστες


Για μια ακόμη χρονιά, νέες και νέοι των Κυνοπιαστών θα παρουσιάσουν και φέτος τα λαϊκά δρώμενα του Κλήδονα, ενόψει της γιορτής του Αη Γιάννη του Λαμπατάρη (24 Ιουνίου).
Την επιμέλεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου, στην μικρή πλατεία μπροστά στην εκκλησία του Αη Γιάννη, έχει όπως κάθε χρόνο, εθελοντικά, η εκπαιδευτικός Ευτυχία Σουρβίνου – Ανυφαντή.
Κι αυτή τη φορά τα λαϊκά δρώμενα του Κλήδονα θα πλαισιώσουν το Χορευτικό συγκρότημα νέων του χωριού με παραδοσιακούς χορούς και ο Πολυφωνικός Χορός «Γειτονία».

Διήμερο το πανηγύρι του Άη Γιάννη

Διήμερο θα είναι κι εφέτος το πανηγύρι του Άη Γιάννη, που θα ξεκινήσει με τον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή της γιορτής Τρίτη 23 Ιονίου και το άναμα των λαμπατίνων. Ακολουθεί πρόγραμμα χορών με λαϊκή ορχήστρα που θα συνεχιστεί και το βράδυ, ανήμερα της γιορτής, Τετάρτη 24 Ιουνίου.
Το πρωί της μέρα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στη μνήμη της Γέννησης του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
Μέλη της Ενορίας, έχουν την φροντίδα για τα αναγκαία του πανηγυριού εδέσματα και ποτά, ενώ με επικεφαλής τον εφημέριο π. Χρυσόστομο και τη βοήθεια της Κοινότητας έχουν γίνει εργασίες ευπρεπισμού του περιβάλλοντος την εκκλησία χώρου.
Να είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου