Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πρεσβευτής της Κέρκυρας στον Πύργο η Δημοτική Χορωδία "Δημόδοκος"


Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από τον Πύργο Ηλείας η Δημοτική Χορωδία (πρώην Αχιλλείων) «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» που έδωσε εκεί το Σάββατο, κοινή συναυλία με τη Μικτή Χορωδία Πύργου, στο Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ.
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση των Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου.
Οι δύο Χορωδίες ερμήνευσαν τραγούδια σε στίχους των ποιητών, μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο, Ηλία Ανδριόπουλο και Λίνο Κόκκοτο.
Η Δημοτική μας Χορωδία έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και απέσπασε ευμενή σχόλια, δίκαια δε χαρακτηρίστηκε «πρεσβευτής της Κέρκυρας στην πρωτεύουσα της Ηλείας
Σόλο τραγούδησε η δασκάλα φωνητικής της Χορωδίας μας mezzo soprano Σταματίνα Καρύδη, στο φλάουτο ο Διονύσης Βασιλάτος και στο πιάνο η Μαρία Υφαντή.
Την Χορωδία διηύθυνε η Μαέστρος Δήμητρα Καλογεροπούλου.
Την αποστολή συνόδευαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και χορωδός Ευρυσθένης Λαβράνος που εκπροσώπησε τον Δήμο Κέρκυρας, εκ μέρους του Δ.Ο.Π.Α.Π. Δήμου Κέρκυρας ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής της Χορωδίας Αντώνης Μάμαλος και το μέλος Άρης Δερδεμέζης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ευστάθιος Καννής και εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας. 
Ιδιαίτερη τιμή για την Χορωδία μας ήταν η παρουσία στη συναυλία του Μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου