Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ξαναδουλεύουν στο κτίριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών

Μετά από μια πολύμηνη περίοδο απραξίας και καθυστερήσεων στην κατασκευή του νέου κτιρίου της Φιλαρμονικής, φαίνεται πως «έχει ξαναμπεί το νερό στ’ αυλάκι».
Τις τελευταίες μέρες συνεργεία εργάζονται εντατικά για την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού των αιθουσών του κτιρίου και τον καθαρισμό του, ενώ την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, παραλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν με γερανό, στο αίθριο του ορόφου, δύο μεγάλες κλιματιστικές μονάδες.
Η κεραμοσκεπής στέγη διαπιστώθηκε ότι είχε προβλήματα στην κατασκευή της και ιδιαίτερα σε συνάρτηση με το διαφανές στέγαστρο του αιθρίου και χρειάστηκε να ξηλωθεί και να επανατοποθετηθεί, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Παράλληλα προς τις εργασίες αυτές, έχουν ανατεθεί από τον ανάδοχο σε τοπικό επαγγελματία οι κατασκευές από γυψοσανίδα, κυρίως των οροφών και όλα δείχνουν ότι το κτίριο μπαίνει σε φάση εντατικοποίησης των εργασιών, που θα το οδηγήσουν στην πολυπόθητη ολοκλήρωση, μέσα στους επόμενους μήνες.
Για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, δόθηκε αρμοδίως η εξήγηση ότι οφειλόταν στην ανάγκη τροποποίησης της αρχικής μελέτης των μηχανολογικών για τον κλιματισμό, που προέβλεπε μία μονάδα για όλο το κτίριο. Η ατυχής αρχική επιλογή θα απαιτούσε μεγάλη και δαπανηρή παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ, υψηλά πάγια και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, τα οποία θα ήταν δυσβάσταχτα για τα πενιχρά οικονομικά της Φιλαρμονικής.
Να σημειωθεί ότι οι πιστώσεις για την ολοκλήρωση του έργου, είναι πλήρως εξασφαλισμένες από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Έτοιμο το κτίριο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου

Και καθώς αυτά συμβαίνουν με το κτίριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, αίσιο τέλος είχε η περίπτωση του κτιρίου της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, που χρηματοδοτήθηκε ταυτόχρονα, από το ίδιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το 2009 και δημοπρατήθηκε από την Νομαρχία, με μια βδομάδα διαφορά, είχαν δε και τα δύο συμβασιοποιηθεί, από τον τότε Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο.
Το κτίριο της ιστορικής Φιλαρμονικής Γαστουρίου, έχει πλήρως ανακατασκευαστεί και είναι ένα πραγματικό στολίδι για το όμορφο Γαστούρι. Ένα κτίριο που ανταποκρίνεται σε υψηλές αισθητικές, αρχιτεκτονικές, ποιοτικές και λειτουργικές προδιαγραφές.
Να το χαίρονται όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του υψηλού στόχου και κυρίως όσοι θα το χρησιμοποιούν προς το σκοπό της προαγωγής της μουσικής παιδείας και ευρύτερα του πολιτισμού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου