Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Γειτονία» των Κυνοπιαστών και στο Σταυρό

Μια ακόμη επιτυχημένη βραδιά λαϊκής μουσικής παράδοσης παρουσίασε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, ανήμερα της γιορτής του Σταυρού, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» με συντονιστή το Γιώργο Ανυφαντή, αυτή τη φορά στο χωριό Σταυρός.
Προσκεκλημένο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρίων», το κυνοπιαστινό συγκρότημα παρουσίασε τραγούδια από όλους τους κύκλους της κερκυραϊκής λαϊκής παράδοσης, λόγω του βροχερού καιρού, όχι στο προαύλιο της Υ.Θ. Ελεούσας του Σταυρού όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε με θερμά λόγια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Σεχάτης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο εφημέριος παπα Σπύρος Σπίνουλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Κομιανός και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια, παραθέτουμε δύο βινεοσκοπημένα αποσπάσματα από την εκδήλωση που τράβηξε και ανέβασε στο youtube o Κυνοπιαστινός επεγγελματίας κάμεραμάν Σπύρος Σκορδίλης. Το πρώτο είναι το καλωσόρισμα με το οποίο άνοιξε η εκδήλωση και το δεύτερο, ένα από τα δύο τραγούδια του γάμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου