Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στους Κυνοπιάστες, η 74η επέτειος του ΟΧΙ

Γενική άποψη των Κυνοπιαστών από ψηλά (φωτο Σπύρος Φ. Σκορδίλης)
Με την καθιερωμένη λαμπρότητα, βοηθούντος και του εξαιρετικού καιρού, γιορτάστηκε στους Κυνοπιάστες, η 74η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στις 10 το πρωί, εψάλη δοξολογία στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσας, από τον εφημέριο της ενορίας Κυνοπιαστών π. Χρυσόστομο, παρουσία του Aντιδημάρχου Κέρκυρας Γιώργου Αρ. Καρύδη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μενέλαου Αρβανιτάκη, του πρώην Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου, του πρώην προέδρου της κοινότητας Θωμά Σούλου, της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Μελπομένης Πουλημένου και με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων του χωριού.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος Χρήστος Ζερβός.

Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στους Εθνικούς Αγώνες, όπου κατέθεσαν στεφάνια ο Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Αντώνης Πουλημένος, εκπρόσωπος της ΕΣΤΙΑΣ Ιστορίας & Πολιτισμού, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και μαθητές - εκπρόσωποι του σχολείου.


Ακολούθησε μικρή παρέλαση των μαθητών του σχολείου και της μπάντας της Φιλαρμονικής, που διηύθυνε ο αρχιμουσικός Σπύρος Νίκας, στον κεντρικό δρόμο του χωριού.
Γονείς και κοινό, χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και το μουσικό σώμα, ευχόμενοι Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!
                                                    
Στην προηγούμενη ανάρτηση περιγράφεται η εκδήλωση φορέων των Κυνοπιαστών και της Κορακιάνας για το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και το Έπος του '40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου