Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ενθουσιασμός για την επιτυχία της πανηγυρικής πρώτης επετειακής συναυλίας των 50 χρόνων της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών


H πρώτη επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της το 1966, ξεπέρασε σε επιτυχία από κάθε άποψη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών της αλλά και των παρατηρητών των πολιτιστικών πραγμάτων της Κέρκυρας.

Το «Ταξίδι στον κόσμο του μιούζικαλ» που οργάνωσε και παρουσίασε η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, το περασμένο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, ενεργοποίησε δυνάμεις οι οποίες επέτρεψαν να αποδώσει ένα πρόγραμμα, με διαρκείς εναλλαγές μελωδιών, προσώπων και παραστάσεων επί της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος της συναυλίας, που δόθηκε υπό τη διεύθυνση του καθ’ όλα άξιου και πολύπειρου αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα.

Με την αρμονική  συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας των Κυνοπιαστών, στη συναυλία τραγούδησαν γνωστές επιτυχίες του διεθνούς μιούζικαλ, οι ταλαντούχοι νεαροί καλλιτέχνες, Έλενα Ρίστοβα, σοπράνο και Κωνσταντίνος Χειρδάρης, βαρύτονος, χειροκροτούμενοι θερμά από το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο.

Μια ανάλαφρη νότα στο ταξίδι στον κόσμο του μιούζικαλ, έδωσε με την όμορφη χορευτική παρουσία του, το τμήμα της Σχολής Χορού της Νάντης Ρίζου, ενώ το στίγμα της προοπτικής ανανέωσης της Φιλαρμονικής των Κυνοπιαστών έδωσε επί σκηνής και το πολυμελές μαθητικό της τμήμα, το «φυτώριο» που εγγυάται τη συνέχεια και το μέλλον του δυναμικά αναπτυσσόμενου περιφερειακού αυτού μουσικού ομίλου.

Παρουσίες 

Την συναυλία παρακολούθησαν, μαζί με το εντυπωσιακά πυκνό κοινό που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο, ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουτσούρης εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη, ο Αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας Γιώργος Καρύδης, ο πρώην βουλευτής Στέφανος Γκίκας, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, οι πρόεδροι της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιάς) Σπύρος Παδοβάς, και της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός, ο αρχιμουσικός της ΦΕΚ Σπύρος Προσωπάρης και εκπρόσωποι πολλών ακόμη πολιτιστικών και μουσικών ιδρυμάτων του νησιού.

Ευχαριστίες από τον πρόεδρο

Την εισαγωγική παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η φιλόλογος Κατερίνα Πενηντάρχου Πουλημένου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αντώνης Ν. Πουλημένος.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της συναυλίας, τον άοκνο αρχιμουσικό Σπύρο Νίκα, τους δασκάλους των τμημάτων της Φ.Κ., όλους τους μουσικούς, τους ερμηνευτές των τραγουδιών,  το χορευτικό και το παιδικό τμήμα, τον μεγάλο χορηγό Creativegroup, τους χορηγούς επικοινωνίας Corfu TV Ράδιο ΕΠΤΑΝΗΣΑ και τους λοιπούς χορηγούς, όλα τα μέλη του Δ.Σ. που εργάστηκαν για την επιτυχία της και τους επίσημους και το κοινό – Κυνοπιαστινούς και φίλους – που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά της για την πανηγυρική επετειακή αυτή συναυλία, με την οποία άνοιξε ο κύκλος εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου