Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ευτυχία Αρκούδη: Η Κυνοπιαστινή μουσικός – αστέρι στο φλάουτο – με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της West Virginia των ΗΠΑ

Η Ευτυχία Βικτώρια Αρκούδη κατάγεται από τους Κυνοπιάστες της Κέρκυρας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου με την Δανάη Κιουπούρογλου και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Αθηνών από όπου αποφοίτησε υπό την καθοδήγηση του Urs Ruttimann και του Παναγιώτη Δράκου και έλαβε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί, βραβεία στην μουσική δωματίου, συμφωνική ορχήστρα, ανώτερα θεωρητικά, διάκριση στην σχολή πνευστών το 2011 και τιμητικό βραβείο στην μνήμη του Urs Ruttimann.
Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Βιέννη της Αυστρίας με τον Reza Najfar από όπου έλαβε Kunstlerisches Diplom από το Prayner Konservatorium με άριστα παμψηφεί.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερική, έχει λάβει τις Susan B. Hardesty, Eleana T. Donley, και Valerie Canady Scholarship μουσικές υποτροφίες καθώς και κληροδοτήματα για μουσικές εμφανίσεις στην Ευρώπη.
Η Ευτυχία έχει παίξει ως σολίστ και τακτικό μέλος της Orpheus Kammerorchester Wien και το Polytropon Ensemble με εμφανίσεις σε σημαντικά θέατρα της Αυστρίας και της Γερμανίας. Το 2015 συμμετείχε στην ηχογράφηση του τρίτου άλμπουμ της Καβαφικής τριλογίας του συνθέτη Α. Σίμογλου, με τον τίτλο «Theissis» ("Δέησις") και παρουσίασε την πρεμιέρα του έργου “Au marriage du village” για φλάουτο του Κύπριου συνθέτη Σόλωνα Μιχαηλίδη.
‘Έχει παίξει ως σολίστ με την Collegium Musikum Barock Orchester, Neues Favoritner Mandolinenorchester, στην Αυστρία, και έχει υπάρξει πρώτο φλάουτο της Junges Tonkünstler Orchester Bayreuth, στην Γερμανία, την Ελληνοτουρκική Συμφωνική ορχήστρα νέων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Δήμου Ψυχικού.
Σήμερα είναι τακτικό μέλος της West Virginia University Symphony Orchestra, όπου παίζει φλάουτο και πίκολο. Το 2015 ήτανε φιναλίστ του Byron Hester National Flute Competition, στο Τέξας και το 2016 ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού νέων σολίστ στο West Virginia University. Έχει παίξει στα masterclasses της Nina Assimakopoulos, Alberto Almarza, Lorna McGhee, Franscesca Arnorne, Brad Garner, Erwin Klambauer, Caroline Debonne, Michael Cede, Michael Kofler, και έχει γίνει αποδεκτή στους 10 φλαουτίστες παγκοσμίως, για να παίξει για τo International Masterclass της Jasmine Choi, στην Αυστρία.
Η Ευτυχία έχει βοηθήσει στην μετάφραση του βιβλίου “Tonal Harmony is like a natural force: eine Studie über das Orchesterwerk Harmonielehre von John Adams” από τα γερμανικά στα αγγλικά, έχει παίξει για το αμερικάνικο συνέδριο Flute Society of Washington και έχει δουλέψει για το μεγαλύτερο φλαουτιστικό συνέδριο στην Αμερική, the National Flute Association [NFA].
 Έχει συνεργαστεί με τον εκδοτικό οίκο Πατάκη και με την ηθοποιό Ελένη Μάρρα για μουσικό-θεατρικές παραστάσεις και ήταν μέλος του συνόλου φλάουτων «Φλαουτοπία». Δίδασκε φλάουτο στην Φιλαρμονική Ηλιούπολης, έπαιζε χρόνια με τη Φιλαρμονική Αλίμου, Ηλιούπολης και Κυνοπιαστών Κέρκυρας, καθώς επίσης κατά διαστήματα συμμετείχε στην (Παλαιά) Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας.
Το Πανεπιστήμιο της West Virginia της έχει προσφέρει θέση εργασίας για να συνεχίσει το διδακτορικό της και την καριέρα της ως σολίστ και μουσικός.
Δημοσιεύματα:
http://ccarts.wvu.edu/ccablog/2015/2/24/music-student-wins-first-alternate-in-national-flute-competition file:///C:/Users/EFTYCHIA/Downloads/160317thedominionpost.pdf [σελίδα 7]

Επαγγελματικές Προοπτικές
“Το όραμά μου” απαντά στη σχετική ερώτηση της «Ε.Κ» η Ευτυχία, «είναι να μπορώ να ταξιδέψω στον κόσμο μέσω της μουσικής, είτε παίζοντας μόνιμα με μία ορχήστρα, ή με σύνολο μουσικής δωματίου, είτε ως σολίστ. Μ’ άλλα λόγια, να παίζω μουσική. Θέλω να προωθήσω έργα Ελλήνων συνθετών για το φλάουτο και να δημιουργήσω δικό μου σύνολο μουσικής δωματίου. Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία και μου αρέσει να είμαι πάνω στη σκηνή, αλλά και πίσω απ’ αυτήν. Θέλω ταυτόχρονα με τη μουσική μου καριέρα, να προωθήσω άλλους νέους καλλιτέχνες».
Και η Ευτυχία, μιλώντας στην ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ, καταλήγει:
«Απώτερος σκοπός είναι να μπορώ η ίδια να στήνω συναυλίες νέων καλλιτεχνών από το μηδέν, να τις προωθώ, και έτσι να φέρω το κοινό πιο κοντά στην κλασσική και μοντέρνα μουσική. Θεωρώ τη συνεργασία με νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, συναρπαστική κυρίως όταν συμπεριλαμβάνει άλλες τέχνες όπως τον χορό, τη ζωγραφική και την ποίηση. Είναι πολλά σχέδια στα σκαριά και ανυπομονώ να ξεκινήσω να τα κάνω πραγματικότητα και να δω πού θα με οδηγήσουν…»

2 σχόλια:

  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο τόπος όπου έχω την μόνιμη κατοικία μου, έβγαλε ένα τόσο αξιόλογο ταλέντο!..Εύχομαι στην Ευτυχία , μια λαμπρή σταδιοδρομία και τα όνειρα της να γίνουν σύντομα πραγματικότητα και αρωγός για σπουδαίες χαρούμενες επαγγελματικές και προσωπικές χαρούμενες στιγμές!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφερον που εχετε δειξει στην πορεια μου μεχρι σημερα και το δημοσιευμα! Ευχομαι ολα τα παιδια του χωριού μας να αναγνωριζονται πάντα για το εργο τους με αυτον τον τροπο!

    Να ειστε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή