Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η «ΓΕΙΤΟΝίΑ» τραγουδάει στον Άη Μαθιά - Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Σ. ΑΓ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Αντιπροσωπευτικές επιλογές από τα τραγούδια της πλούσιας και χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, θα παρουσιάσει, στον Άγιο Ματθαίο αυτή τη φορά, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "ΓΕΙΤΟΝίΑ".
Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Ματθαίου και θα γίνει την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού (δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Ματθαίου).
Η ΓΕΙΤΟΝίΑ θα αποδώσει τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της αγροτικής ζωής, της τάβλας, ακριτικά και παραλογές, αστικά τραγούδια του 19ου αιώνα καθώς και τραγούδια των πανηγυριών της Κέρκυρας.
Θα προηγηθεί, σε πρώτη εμφάνιση, το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ματθαίου, με δύο τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, σε καταγραφή και επεξεργασία του Περικλή Παπαδόπουλου.

Τη "Γειτονία" συντονίζει, όπως πάντα, ο Γιώργος Ανυφαντής και παρουσιάζει ο Στέφανος Πουλημένος, ενώ στα παραδοσιακά μουσικά όργανα, συνοδεύουν οι: Θοδωρής Καρύδης και Σωτήρης Ραφτόπουλος στο βιολί,  Σπύρος Μερτύρης και Δημήτρης Μεταλληνός στην κιθάρα και Κωστής Γλυκιώτης στο ακκορντεόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου