Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Παγκερκυραϊκή πρωτιά με 19.000 μόρια στη Νομική Αθηνών

Η Μαριετίνα Γ. Σουρβίνου στην κορυφή, προερχόμενη από το Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλάνων Μέσης

Ο αγώνας της για τη γνώση μέσα από την αφοσίωσή της στα μαθήματα δικαιώθηκε, επιτυγχάνοντας τον υψηλό στόχο που είχε θέσει για την εισαγωγή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα με την καταπληκτική επίδοση των 19.000 μορίων. Έτσι, κατατάχθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των συνυποψηφίων της από ολόκληρη την Κέρκυρα και μεταξύ των καλύτερων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο λόγος για την Μαριετίνα Γ. Σουρβίνου που ήταν μαθήτρια στη στοιχειώδη και τη μέση εκπαίδευση σε σχολεία της υπαίθρου Κέρκυρας και συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλάνων Μέσης.

Η Μαριετίνα όχι μόνο δεν βρήκε μειονεκτήματα στα σχολεία που μαθήτευσε αλλά αντίθετα, διαπίστωσε πλεονεκτήματα καθώς, όπως η ίδια υποστηρίζει, αυτά δεν είχαν απρόσωπα χαρακτηριστικά και γινόταν εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε μαθητή. Με τον αέρα της επιτυχίας μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον για το οποίο κάνει ήδη τα πρώτα σχέδια για τις σπουδές της στη Νομική, για το επόμενο στάδιο (μεταπτυχιακά,) αλλά και για τις επαγγελματικές της επιλογές.

Η αριστεύσασα, παράλληλα με τα μαθήματά της στο σχολείο, υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας ενώ συμμετείχε ενεργά και στα λαϊκά δρώμενα του χωριού.

Θερμά συγχαρητήρια για την μεγάλη της επιτυχία, τόσο στην ίδια όσο και στους γονείς της. Τον πατέρα της, Γιώργο Κ. Σουρβίνο, καθηγητή Μαθηματικών και τη μητέρα της, Δήμητρα Καλογεροπούλου, καθηγήτρια μουσικής και μαέστρο της Δημοτικής Χορωδίας «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου