Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών για τον Αγιασμό, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου


Στο Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών, ένα από τα πλέον σύγχρονα της Κέρκυρας, βρέθηκε και παρέστη στον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφερειάρχης Ι.Ν. Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου
.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την δυναμική του σχολείου, το μαθητικό δυναμικό, τη διάρθρωση των τμημάτων, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκεί και συνολικά για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαρία Καλατζή. Στη συνέχεια περιηγήθηκε τους χώρους του σχολείου, τις τάξεις με τους μαθητές και επαίνεσε εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς για τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορωνοϊού και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι όλοι τους φορούσαν τις προστατευτικές μάσκες.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή του μαθητικού δυναμικού είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το γεγονός ότι από τα 11 τμήματά του, τα δέκα είχαν κάτω από 20 μαθητές, ενώ μόνο ένα τμήμα υπερβαίνει κατά δύο τους 20 μαθητές.
Τα βιβλία περίμεναν συσκευασμένα στα θρανία στη θέση του κάθε μαθητή, ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν παρόντες από την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Η Περιφερειάρχης αφού είδε από κοντά την σχολική δανειστική βιβλιοθήκη "ΝΙΚΟΣ ΕΛ. ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ", ενημερώθηκε γι' αυτήν δηλώνοντας ότι θα συμβάλει προσωπικά στον εμπλουστισμό της, αναχώρησε από το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών εντυπωσιασμένη από την οργάνωση, την καθαριότητα και την τάξη που επικρατούσε, τόσο στο κτηριακό συγκρότημα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, όσο και στον άριστα διαμορφωμένο αύλιο χώρο, συνολικού εμβαδού άνω των 7 στρεμμάτων.
Σημειώνεται ότι το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών είναι απόκτημα του Δήμου Αχιλλείων, της περιόδου 2005-2007 και είναι αντάξιο της ιστορίας του σχολείου, που ιδρύθηκε το 1826.

Και στην Υ.Θ. Ελεούσα για την γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού

Ενωρίτερα, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, παρέστη στην Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών, για την γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Αμέσως μετά δέχτηκε το κέρασμα στο γραφείο της Ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου