Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Κυνοπιάστες: Τέσσερις ακόμη επιτυχόντες σε υψηλών απαιτήσεων σχολές των ΑΕΙ

1. Κωνσταντίνα Κοσκινά 

Μετά τη λαμπρή επίδοση των 19.460 μορίων του Γιάννη Δ. Τσαγκαρόπουλου που κατέκτησε την πρωτιά μεταξύ των υποψηφίων από την Κέρκυρα, τέσσερις ακόμη επιτυχίες παιδιών από τους Κυνοπιάστες, έγιναν γνωστές με την ανακοίνωση των βάσεων στις σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Οι τέσσερις επιτυχόντες εισάγονται στην Ιατρική Ιωαννίνων, στο τμ. Υπολογιστών του Παν. Κρήτης, στο τμ. Χρηματοοικονομικών του Παν. Πειραιά και στο Ε.Μ.Π.

Συγκεκριμένα:

- Η Κωνσταντίνα Κοσκινά του Ζαχαρία και της Βασιλικής (φωτο 1), με 18.548 μόρια εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

4. Αλέξανδρος Γιούργας
- Ο
2. Βαλάντης Ζερβός
Βαλάντης Ζερβός
του Δημητρίου και της Αιμιλίας (φωτο 2), εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης 
Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. 

- Ο Νίκος Αργυρός του Γεωργίου και της Μαριάνας (φωτο 3), Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Και

- Ο Αλέξανδρος Γιούργας του Περικλή και της Νικολέττας (φωτο 4), στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., στην Αθήνα.

3 Νίκος Αργυρός

Και οι τέσσερις επιτυχόντες ήταν μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλάνων Μέσης, ενώ οι δύο πρώτοι είναι και δραστήρια μέλη (μουσικοί) της  Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών.

Επίσης, από την Κυνοπιαστινή Ελπίδα Σουρβίνου, μαθάμε με χαρά ότι η εγγονή της, απόφοιτος του Λυκείου Καστριτσίου Πατρών, Ελπίδα Ρόδη Ροδοπούλου του Σπήλιου και της Ισμήνης, εισάγεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.


Σόι πάει το βασίλειο! Και 5η γενιά στη νομική επιστήμη

Τέλος, πληροφορηθήκαμε ότι ο Μάριος Παϊπέτης του Δονάτου, ο νεότερος, εισάγεται στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση σταθερού επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς ο νέος Μάριος και είναι της 5ης γενιάς από την ίδια οικογένεια που ακολουθεί τη νομική επιστήμη.

Πρώτος είναι ο Σπύρος Α. Παίπέτης (1871 - 1934), δικηγόρος, διδάκτωρ της Νομικής και 6 φορές βουλευτής Κερκύρας. Ακολουθούν ο ανιψιός του, Δονάτος Παϊπέτης, 47 χρόνια δικηγόρος Κερκύρας, ο γιος του Μάριος, ο εγγονός του Δονάτος και τώρα ο νεοεισελθών στη Νομική Θεσσαλονίκης, Μάριος!

Η ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ συγχαίρει και τους νέους φοιτητές και τους εύχεται να έχουν επιτυχημένες σπουδές για να γίνουν καλοί επιστήμονες, ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν υπάρχουν στοιχεία και για άλλους επιτυχόντες, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για να περιλάβουμε τα στοιχεία τους στη σχετική ανάρτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου