Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Kαι ο Στεφ. Πουλημένος στο Διάλογο με την Ιστορία για τον Καποδίστρια και την Ενωση της Επτανήσου με την Ελλάδα

Με εξαιρετική επιτυχία διοργάνωσε το Κέντρο UNESCO του Ιονίου, με τη σύμπραξη της Ι. Μητρόπολης, τη Δευτέρα (30/9) το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, την εκδήλωση διαλόγου με την Ιστορία, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια (27/9).
Θέμα της εκδήλωση ήταν: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας απέναντι στην Αγγλική αποικιοποίηση των Ιονίων Νήσων και το χρέος αποκατάστασης της Ιστορίας της Ένωσης, ενόψει των 150 χρόνων από αυτήν”.
Την κεντρική εισήγηση με παράθεση πλήθους ελάχιστα γνωστών αλλά και εντελώς άγνωστων ιστορικών στοιχείων, για την περίοδο 1797 – 1864, έκανε ο Γιώργος Σκλαβούνος.
Τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο Κερκυραίος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δονάτος, ενώ την εισήγηση σχολίασαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός και ο Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα».
Ο ηθοποιός Σπύρος Ασωνίτης ανέγνωσε κείμενο για το ρόλο του μεγάλου Επτανήσιου ποιητή Ανδρέα Κάλβου, ενώ η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ναταλία Καποδίστρια, απήγγειλε την Ωδή "Ευχαί" του ποιητή.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο σεβ. Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος και ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπ. Σπύρου, ενώ στις παρουσίες καταγράφηκε αυτή του Γεν. Αστυνομικού Διευθυντή Ι.Ν. υποστράτηγου Π. Κονταρίδη, του πρώην δημάρχου Σωτ. Μικάλεφ, του πολιτευτή Στεφ. Γκίκα, πολλών εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα και την παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου