Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στους Κυνοπιάστες, η Κοίμηση της Θεοτόκου, το 15Αύγουστο.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στους Κυνοπιάστες, η Κοίμηση της Θεοτόκου, το 15Αύγουστο.
Το πρωί τελέστηκε στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας από τον εφημέριο π. Χρυσόστομο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Τησαρχόντου
Το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη, κατά το άγραφο τυπικό της, περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με τα λάβαρα, τη σκόλα, τα εξαπτέρυγα, τις τόρτσες, το σταυρό, τα παιδάκια με καλαθάκια γεμάτα λουλούδια, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής, την Εκκλησιαστική Χορωδία, τους ιερείς από τη γύρω περιοχή και ανάμεσά τους τον Κυνοπιαστινό πρωτοπρεσβύτερο στην Γλυφάδα Αττικής, π. Γεώργιο Σούλο και τον ιεροκήρυκα της Εκκλησιαστικής Περιφέρειας Αχιλλείων, αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Νικηφορίδη, ηγούμενο της Ι.Μ. Αγ. Κυριακής Κουραμάδων.
Την περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου, ακολούθησαν ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θωμάς Σούλος, ο νέος (από 1ης Σεπτεμβρίου) πρόεδρος της κοινότητας Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο πρώην Γ.Γ. της ΠΙΝ Κώστας Γεωργαλίδης, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο αντιπρόεδρος του Γεν. Νοσοκομείου Κέρκυρας Γιάννης Κεφαλλωνίτης και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα στο κέντρο του χωριού, που γέμισε κόσμο ο οποίος το γιόρτασε με κάθε τρόπο (εορταστικά εδέσματα, ποτά και οπωσδήποτε χορό, για όλες τις προτιμήσεις).




Ακολούθησε μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα στο κέντρο του χωριού, που γέμισε κόσμο ο οποίος το γιόρτασε με κάθε τρόπο (εορταστικά εδέσματα, ποτά και οπωσδήποτε χορό, για όλες τις προτιμήσεις).
Στα αξιοσημείωτα της γιορτής καταγράφηκαν:
  • Η μεγάλη λαϊκή συμμετοχή.
  • Η κατάλληλη προετοιμασία της Εκκλησίας με σημαντική εθελοντική εργασία.
  • Η εξαιρετική εμφάνιση της Φιλαρμονικής που ελάμπρυνε με τη συμμετοχή της, όπως κάθε χρόνο, την περιφορά του Επιταφίου.
  • Η μελωδική και καλύτερη από ποτέ, εμφάνιση της Εκκλησιαστικής Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση της Σταματίνας Καρύδη.
  • Η επιμελημένη και όμορφη συμμετοχή του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος.
  • Η φροντίδα της καθαριότητας και της τάξης στο χωριό, που ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Συμβουλίου της Κοινότητας, παρά την ανύπαρκτη αλλά οφειλόμενη στήριξη του Δήμου και των δημοτικών υπηρεσιών.
  • Η λαϊκή συμμετοχή στα του ευπρεπισμού τμημάτων των κοινόχρηστων χώρων του χωριού, όπως στον κεντρικό δρόμο στα Δαφνάτικα, που καθαρίστηκε, ασπρίστηκε και ανθοστολίστηκε με την ευγενική πρωτοβουλία της οικογένειας του Σπύρου Α. Πουλημένου και τη σύμπραξη των λιγοστών κατοίκων της γειτονιάς.
  • Η κατανάλωση αρνιού σούβλας το μεσημέρι και το βράδυ της γιορτής που διατηρήθηκε στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων.
Και του χρόνου με υγεία!
 
Σπύρος Ζέρβας, Σπύρος Αλαμάνος και Νίκος Τσιώλης στην εξυπηρέτηση του κοινού για τη διάθεση των ψητών στη σούβλα αρνιών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου