Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τρεις ακόμη σημαντικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο στους Κυνοπιάστες

Τρεις σημαντικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στους Κυνοπιάστες για το α’ 15ήμερο του Αυγούστου. Πρόκειται κατά χρονολογική σειρά για:
  1. Την θεατρική παράσταση που ανεβάζει ο Ερασιτεχνικός Θίασος Νέων των Κυνοπιαστών, στην οποία θα παρουσιαστεί η σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μάμαλου «Η Ελλάδα μας τέλειωσε». Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης που θα δοθεί στην πλατεία στα Χατζέικα, την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, ώρα 9 μ.μ., έχει η εκπαιδευτικός Ευτυχία Σουρβίνου – Ανυφαντή.
  2. Την εκδήλωση με θέμα «Κυνοπιάστες: Αγροτική ζωή και λαϊκός πολιτισμός ανά τους αιώνες…», που οργανώνει η Εστία Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών «Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής», στον ίδιο χώρο, μια βδομάδα μετά, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, ώρα 8.30 μ.μ. Συμμετέχουν με τραγούδια της ντόπιας λαϊκής μουσικής παράδοσης, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία», με συντονιστή το Γιώργο Ανυφαντή και η «Νεανική Γειτονία» με την επιμέλεια της Άρτεμης Πουλημένου. Νέοι και νέες του χωριού θα απαγγείλουν και θα διαβάσουν στοιχεία για την αγροτική ζωή και το λαϊκό πολιτισμό (15ος - 20ός αι.) στους Κυνοπιάστες, ενώ θα προβληθούν και σπάνιες ενδιαφέρουσες παλιές φωτογραφίες.
  3. Την καθιερωμένη θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, ώρα 8.30 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων στο προαύλιο της εκκλησίας του Αη Γιάννη.

Και οι τρεις εκδηλώσεις αξιοποιούν στο ντόπιο δυναμικό, που πριν λίγες μέρες σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις παρουσίασε τρία ακόμη τοπικά σχήματα. Την Παιδική Χορωδία της Ενορίας, υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Καλογεροπούλου και την Κιθαράτα μαζί με το Φωνητικό Σύνολο Χορωδών της Ενορίας, σε διεύθυνση Σπύρου Μερτύρη. Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις σημείωσαν εντυπωσιακή επιτυχία. 
Aναλυτική παρουσίαση των δύο αυτών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 20 και 21 Ιουλίου, γίνεται σε προηγούμενη ανάρτησή μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου