Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στους Κυνοπιάστες ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, για τη βραδιά παραδοσιακής φασολάδας

Στους Κυνοπιάστες βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ελευθερίου, για την βραδιά παραδοσιακής φασολάδας, που οργάνωσe κι εφέτος η τοπική Ενορία, λόγω βροχής, στο ισόγειο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αναστασόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Μαρούφωφ, ενώ στο χωριό τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Μενέλαος Αρβανιτάκης και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Μαλαχάς και Άννα Ρώσση, συζ. Νικ. Πουλημένου.

Ο εφημέριος της Ενορίας π. Χρυσόστομος Κουτσούρης, που ήταν και ο πρωταγωνιστής της βραδιάς φασολάδας, μαζί με τους εκκλησιαστικούς συμβούλους και άλλους συνεργάτες καλωσόρισαν το Δήμαρχο και τους συνεργάτες τους που είχαν - μαζί με τους Κυνοπιαστινούς - την ευκαιρία να γευτούν το καλομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό που σερβιρίστηκε μαζί με γαύρο μαρινάτο, ελιές, κρεμμύδι, ψωμί και ντόπιο κόκκινο κρασί.
Ο Δήμαρχος και η συνοδεία του τίμησαν δεόντως την Κυνοπιαστινή φασολάδα και τα άλλα εδέσματα και αντάλλαξαν ευχές με τους συνδαιτυμόνες, πίνοντας το καλό και άδολο κρασί.
Στην βραδιά παραδοσιακής φασολάδας βρέθηκαν ακόμη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μεταλληνός, ο πρώην νομάρχης Στέφανος Πουλημένος και ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, Αντώνης Πουλημένος κ.ά.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στους Κυνοπιάστες, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ελιάς, την ιστορική εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας και το ανακατασκευασμένο κτήριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών και εξέφρασε την ικανοποίησή για την καλή εικόνα του χωριού και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινότητα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων του. Ενθάρρυνε δε τον πρόεδρο της κοινότητας να συνεχίσει να υπηρετεί το χωριό και τους κατοίκους, συνεργαζόμενος με όλους τους τοπικούς φορείς και όλους, χωρίς διακρίσεις, τους συντοπίτες του.
Φωτο: ΄Αννα Μπρεντάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου