Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά στους Κυνοπιάστες και πίττες για το νέο έτος

Με λιακάδα και θερμοκρασίες υψηλότερες από τις μετεωρολογικές προβλέψεις, υποδεχτήκαμε το νέο έτος 2015. Οι αναγγελίες των μετεωρολογικών διαδικτυακών τόπων για θερμοκρασίες που θα έπεφταν, το διήμερο 30 και 31 Δεκεμβρίου 2014, κάτω από το μηδέν, δεν επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον για τους Κυνοπιάστες και τα χωριά της Κέρκυρας σε χαμηλό υψόμετρο.
Αντίθετα, αρκετά χωριά στη Βόρεια Κέρκυρα και τη νότια Μέση Κέρκυρα, "ντύθηκαν στ΄άσπρα". Χιονόπτωση, καταγράφηκε στα χωριά στον Παντοκράτορα, όπως η Πετάλεια (φωτο), το Λαύκι κ.ά. αλλά και στους Αγίους Δέκα, το Σταυρό και την Άνω Παυλιάνα.

Η γιορτή της πρωτοχρονιάς 

Με το γνωστό και καθιερωμένο τρόπο γιορτάστηκε και στους Κυνοπιάστες ο αποχαιρετισμός του 2014 και ο ερχομός του νέου χρόνου.

Την παραμονή, παρέες παιδιών του χωριού αλλά και τμήματα της Φιλαρμονικής απέδωσαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι - ιδιαίτερα οι νέοι -  που τα μεσάνυχτα το γιόρτασαν σε ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, ή με συγγενείς και φίλους στα σπίτια. Ο τζόγος που παλαιότερα έδινε τον τόνο των ημερών, έχει πλέον εκλείψει τουλάχιστον με την παραδοσιακή του μορφή (αλογάκια, εικοσιένα και τ' αψήλου). Τη θέση έχει πάρει, σε μικρότερη έκταση βέβαια, ο ηλεκτρονικός τζόγος στις διάφορες εκδοχές του.
Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου, γιορτή του Αγίου Βασιλείου και της Περιτομής του Χριστού, τελέστηκε θεία λειτουργία στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών και αμέσως μετά ο εφημέριος π. Χρυσόστομος, έκοψε την πίττα του νέου έτους, ευχόμενος στους ενορίτες του.

Η συναυλία της Φιλαρμονικής

Από τη διοίκηση της Φιλαρμονικής του χωριού, έγινε γνωστό, ότι η καθιερωμένη ετήσια εορταστική συναυλία της και η τελετή κοπής της πίττας της, θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεών της.

Η ΕΣΤΙΑ Κυνοπιαστών εύχεται στους αναγνώστες της και σε όλους τους συντοπίτες μας, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και χαρά και να σταθούμε όρθιοι στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου