Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μαθήµατα Μουσικοκινητικής Αγωγής και Παραδοσιακών Χορών, στους Κυνοπιάστες, για παιδιά ηλικίας 4 - 7 ετών

Τα Διοικητικά Συµβούλια της Φιλαρµονικής Κυνοπιαστών, της ΕΣΤΙΑΣ Ιστορίας και Πολιτισµού Κυνοπιαστών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων Μαθητών του Δ.Σ. & Ν. Κυνοπιαστών, ανακοινώνουν µε χαρά ότι προχώρησαν στο πρώτο οργανωµένο βήµα εισαγωγής των µικρών παιδιών στον όµορφο κόσµο των ελληνικών (και κερκυραϊκών) παραδοσιακών χορών, ξεκινώντας µε µαθήµατα µουσικοκινητικής αγωγής.
Τα µαθήµατα διδάσκει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού µε ειδίκευση στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς ολόκληρης της Ελλάδας, κα Φένια Κοντού, που είναι και µουσικός.
Στο µάθηµα της Μουσικοκινητικής Αγωγής, τα παιδιά εισάγονται στον ελληνικό χορό µε βάση ελληνικά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα, µουσικοκινητικές δραστηριότητες και τραγούδια παιδικά από διάφορα µέρη της Ελλάδας!
Χρησιµοποιώντας στεφάνια, πανιά, µουσικά όργανα, τον κύκλο, το σώµα τους και το σώµα των άλλων ανακαλύπτουν... ρυθµούς, κινήσεις, µελωδίες, τραγούδια, τις δυνατότητές τους να εκφραστούν ατοµικά αλλά και µέσα σε οµάδα!
Με βάση όλα τα παραπάνω, εισάγονται σταδιακά στην εκµάθηση παραδοσιακών χορών!
Η πρώτη συνάντηση µε γονείς και τους µικρούς µαθητές έγινε Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, και αποφασίστηκε το µάθηµα να γίνεται κάθε Τετάρτη, στις 5 το απόγευµα, στην αίθουσα της Φιλαρµονικής Κυνοπιαστών.
Η έως τώρα ανταπόκριση είναι ικανοποιητική και αναµένεται ακόµη µεγαλύτερη, καθώς το νεοσύστατο τµήµα συγχωνεύεται µε το αντίστοιχο Προπαιδικό της Φιλαρµονικής Κυνοποαστών, που λειτούργησε και πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου