Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Νεαροί ταλαντούχοι κιθαρίστες στους Κυνοπιάστες

Δεν είναι μόνο η Φιλαρμονική του χωριού, η Παιδική και η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ενορίας, ο Πολυφωνικός Χορός "Γειτονία" και οι Rock ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, που φέρνουν σε καθημερινή επαφή κατοίκους των Κυνοπιαστών, όλων των ηλικιών, με την μουσική, σε όλες τις οργανικές και φωνητικές εκδοχές της.
Είναι και η Σχολή Εγχόρδων, που λειτουργεί από ετών, κάθε Σάββατο, η Ενορία της Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών κι όπου διδάσκουν κλασική κιθάρα και όχι μόνο, ο Σπύρος Μερτύρης και ο γιός του Νίκος.
Η πρόοδος των παιδιών εκεί, είναι εντυπωσιακή. Δεκαπεντάχρονα παιδιά και μικρότερα, έχουν γίνει άριστοι κιθαρίστες και το ταλέντο τους δεν το κρατούν για τον εαυτό τους. Σε κάθε ευκαιρία, δίνουν το στίγμα  των ικανοτήτων και των γνώσεών τους, στο σχολείο, στην παρέα, στις γειτονιές του χωριού, στις γιορτές φίλων κι όπου αλλού, αποδίδοντας με την κιθάρα τους πολλές μελωδίες από το κλασικό και σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Σε μια τέτοια στιγμή, βραδινές ώρες, "συνέλαβε" ο φωτογραφικός φακός, δύο απ' αυτούς. Τον Σπύρο Χρ. Ζερβό (δεξιά) και τον Κυριάκο Σπ. Γαστεράτο (αριστερά), καθισμένους στο πεζούλι του προαυλίου της εκκλησίας της Παναγίας, με τις κιθάρες τους να "παίζουν" έναν από τους πιο γνωστούς λαϊκούς σκοπούς.
Οι ίδιοι, όμως μας είπαν, δεν περιορίζονται στην κλασική κιθάρα και το πνευστό μουσικό όργανο, στην μπάντα της Φιλαρμονικής του χωριού. Έχουν εξασκηθεί και στην ηλεκτρονική κιθάρα κι έχουν βάλει υψηλό στόχο. Να δημιουργήσουν ένα ακόμη νεανικό μουσικό συγκρότημα!
- Γιατί όχι; Τους το ευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου