Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στην τελική φάση προς την ολοκλήρωση το έργο του κτιρίου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών

Σε νέα κρίσιμη φάση στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου του κτιρίου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, μπήκε από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, η σχετική εργολαβία που εκτελείται με φορέα υλοποίησης, αρχικά τη Νομαρχία και στη συνέχεια την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών.
Από το πρωί ως το μεσημέρι, ειδικό γερανοφόρο φορτηγό, μετέφερε και ανέβασε στη στέγη του κτιρίου, φύλλα ειδικού κρυστάλλου, πάχους 2 cm, για να καλυφθεί η αίθουσα του αιθρίου του άνω ορόφου, όπου θα μπορούν σύνολα μουσικών να κάνουν τις πρόβες τους.

Όπως εξήγησε η επιβλέπουσα του έργου, στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Αντώνη Πουλημένο, η κρυστάλλινη κάλυψη του αιθρίου θα αντανακλά μέσω μεμβράνης, την ηλιακή ακτινοβολία, για να μη μετατρέπεται η αίθουσα σε "θερμοκήπιο", ενώ οι επιφάνειές του θα είναι αυτοκαθαριζόμενες.
Πάντα κατά την επιβλέπουσα και με επιβεβαίωση από εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, μετά την κάλυψη του αιθρίου και το "κούμπωμά της με την κεραμοσκεπή στέγη, θα προχωρήσουν με εντατικούς και αδιάκοπους ρυθμούς οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου, στα δάπεδα, τα υδραυλικά, τις οροφές και τα δίκτυα, έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί πλήρες, στη Φιλαρμονική, στις αρχές του νέου χρόνου.



Συνέλευση των μελών της Φιλαρμονικής

Στο μεταξύ, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, συγκλήθηκε στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, άτυπη ενημερωτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Φιλαρμονικής, όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν για την πορεία του έργου και τις δυσκολίες που συνάντησε, ως τώρα, η εκτέλεσή του.

Έγινε ακόμη ευρεία ενημερωτική συζήτηση:
  • Για την προμήθεια του εξοπλισμού (μουσικά όργανα, κράνη και στολές) που πραγματοποιήθηκε μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ (από Νομαρχία - Περιφέρεια Ι.Ν.), 
  • Για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο 'Ομιλος από τις αρχές του 2011 ("Καλλικράτειος" Δήμος), με μοναδικό στήριγμα πλέον, τα μέλη του, το χωριό και τους φίλους του. Και τέλος,
  • ΄Εγινε ευρεία συζήτηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την, από τα μέσα Οκτωβρίου, προφορική και εν τοις πράγμασι παραίτηση του επί 10ετίες αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, Γιώργου Αρκούδη. Κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού, ανέβηκαν συχνά οι τόνοι, λόγω διαφορετικής προσέγγισης των αιτίων και του όλου χειρισμού της υπόθεσης της παραίτησης.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Πουλημένος ενημέρωσε το σώμα, ότι το θέμα του αρχιμουσικού θα το χειριστεί η νέα Διοίκηση της Φιλαρμονικής, που θα εκλεγεί στην τακτική εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου