Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Κυνοπιαστινός υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ - Τροτσκιστές

Μπορεί οι Κυνοπιάστες να θεωρούνται γενικά συντηρητικό χωριό, λόγω της πλειοψηφίας που έχει δώσει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στην κεντροδεξιά, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που ο κανόνας αυτός σπάει, με διαφοροποίηση της εκλογικής του συμπεριφοράς.
Τα τελευταίας χρόνια μάλιστα, που η σύνθεση του εκλογικού σώματος έχει σε μεγάλη έκταση αλλάξει, δεν εκπλήσσει πλέον κανένα αποτέλεσμα...
Στην εκλογική αναμέτρηση ωστόσο της 25ης Μαϊου για την ευρωβουλή, το στοιχείο εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρον δεν είναι το όποιο αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά η συμμετοχή ενός Κυνοπιαστινού, στο ευρωψηφοδέλτιο σχηματισμού της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τον τίτλο  ΕΕΚ Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα.
Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Γρηγόρη Δαφνή του Γεωργίου (φωτο) ο οποίος ζει στην Αθήνα και μέχρι πριν λίγα χρόνια διατηρούσε δεσμούς με το χωριό του, το οποίο επισκέπτονταν συχνά, καθώς διατηρεί εδώ και κάποια περιουσιακά στοιχεία.
H καταμέτρηση των ψήφων έδειξε ότι δύο (2) πολίτες των Κυνοπιαστών ψήφισαν το ΕΕΚ Τροτσκιστές, με τον Γρηγόρη Δαφνή.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν πολιτευτεί στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν:
  • Ο Σπύρος Παϊπέτης του Ανδρέα (Δημάρχου Μεσοχωριτών), που εκλέχτηκε επανειλημμένα βουλευτής, από τη 10ετία του 1910 έως τη 10ετία του 1930.
  • Ο Γρηγόρης Δαφνής του Ευγενίου, αδελφός του δημοσιογράφου Κώστα Δαφνή, με το Κόμμα του Νικολάου Πλαστήρα, το 1950 και 1951, χωρίς όμως να εκλεγεί.
  • Η Άννα Δαφνή του Στεφάνου, με το ΠΑΣΟΚ, τη 10ετία του 1980.
Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Δαφνής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΕΚ - Τροτσκιστές, είναι πρώτος ξάδελφος της Άννας Δαφνή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου