Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πάτησε τα 100 και… τα έχει τετρακόσια!

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1919, τρία χρόνια πριν την Μικρασιατική καταστροφή, φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια στην περίοδο του μεσοπολέμου, καθώς ήταν μέλος φτωχής πολυμελούς αγροτικής οικογένειας.
Επιστρατεύτηκε στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου και έζησε τη φρίκη της αδελφοκτόνου αυτής περιπέτειας του Ελληνισμού. Εκεί είδε πολλές φορές, όπως διηγείται ο ίδιος, "το χάρο με τα μάτια του"!
Επιστρέφοντας έκανε οικογένεια, απόκτησε τρία παιδιά, έξι εγγόνια και δύο δισέγγονα.
Εργάστηκε σκληρά στη ζωή του, για να τα βγάλει πέρα και τώρα, πατώντας στα 100 του χρόνια, πάει από το σπίτι του στο καφενείο του χωριού για τον καφέ του, συνομιλεί με τους θαμώνες, διατηρεί εντυπωσιακή διαύγεια πνεύματος και διαθέτει οξύτατη κρίση για ό,τι συμβαίνει γύρω του και στον κόσμο.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Πουλημένο, κάτοικο Κυνοπιαστών, που κατέχει το «σκήπτρο» του μεγαλύτερου του χωριού, με προοπτικές να ξεπεράσει τους λιγοστούς συντοπίτες του, που στο παρελθόν είχαν υπερβεί και τα 100 χρόνια ζωής!
Η ευχή «να τα εκατοστήσει» έγινε πλέον πραγματικότητα και τώρα δεχόμαστε προτάσεις για την ευχή που ταιριάζει στην περίπτωση του κυρ Ανδρέα. Τις περιμένουμε για να τις μεταφέρουμε… αρμοδίως!


Αντίγραφο της Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης από το Δήμο Κερκυραίων, όπου φαίνεται και η ημερομηνία γέννησης του Ανδρέα Πουλημένου, είκοσι (20) Δεκεμβρίου (10βρίου) του 1919.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου