Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

2ος στον αγώνα 101 χλμ. στην αλμυρή έρημο της Ινδίας, ο Κυνοπιαστινός δρομέας Προκόπης Αρκούδης

– Μοναδική εμπειρία για τους αθλητές – Αριστη η διοργάνωση και η φιλοξενία

Μια μοναδική εμπειρία έζησε ο Κυνοπιαστινός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Προκόπης Αρκούδης με τους συναθλητές του, στον διεθνή αγώνα 101 χλμ. στην αλμυρή έρημο της Ιδίας. Δεν ήταν τόσο η δεύτερη θέση που κατέλαβε στον αγώνα, όσο οι εικόνες αντίκρυσε εκεί, τα αισθήματα που βίωσε, η φιλοξενία που δέχτηκε και ή άρτια διοργάνωση από πλευράς των Ινδών.
Ιδού πως περιγράφουν ο Προκόπης Αρκούδης και ο Κερκυραίος συναθλητής του Σπύρος Παππάς, την εμπειρία τους από το ταξίδι και το αγώνα στην Ινδία:

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Αφορμή για το ταξίδι ήταν η πρόσκληση του Gaeldirector του Ινδικού περιοδικού “THE OUTDOOR ZOURNAL” (πολύ καλός φίλος του Gael είναι ο γνωστός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Jean Paul Goutorbe ο οποίος ήταν και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε εμάς και τους διοργανωτές.
Το ταξίδι ξεκίνησε από την Κέρκυρα, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα για την έκδοση της βίζας από την Ινδική πρεσβεία και στην συνέχεια μεταβήκαμε αεροπορικώς στην Ινδία.
Διανυκτερεύσαμε μια μέρα στην πόλη ΑΗΜΕDABAD όπου δεχτήκαμε τις πρώτες ξεχωριστές και πρωτόγνωρες εικόνες της Ινδίας.
Την επομένη ημέρα ξεκινήσαμε για τον τελικό προορισμό μας, το χωριό DHOLAVIRA στα σύνορα με το Πακιστάν.
Λίγα λόγια για την DHOLAVIRA: είναι ένα νησί στα βορειοδυτικά της Ινδίας, το οποίο περιβάλλεται από λίμνη με αλμυρό νερό χτισμένο πριν από 5.000 χρόνια περίπου. Στους αρχαιολογικούς του χώρους υπήρχαν πετρώματα που χρονολογούνται εδώ και 180 εκατομμύρια χρόνια περίπου.
Μετά από 8ωρο ταξίδι με λεωφορείο στους δρόμους της Ινδίας από AHMEDABAN για DΗOLAVIRA, μείναμε έκπληκτοι από την άριστη οργάνωση του camping. Η έκπληξη που μας περίμενε, μας θύμιζε studio του Hollywood, ενώ όλοι οι διοργανωτές του αγώνα ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι.
Η ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με πρωινό ξύπνημα στις 5 το πρωί, στις 16 του Φλεβάρη. Μετά το σύντομο πρωινό, έγινε η μετάβαση των αθλητών με λεωφορεία, στην εκκίνηση του αγώνα. Υπήρχαν τρεις διαδρομές 21 χλμ, 42 χλμ. και 101 χλμ. Εμείς συμμετείχαμε στην τελευταία, στην οποία υπήρχαν 16 συμμετοχές.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 7.30 ακριβώς και για τρεις διαδρομές. Το ελικόπτερο που πετούσε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, μας έδινε δύναμη, χαρά και αίσθημα ασφάλειας.
Τα πρώτα 5 περίπου χλμ. της διαδρομής ήταν σε αποξηραμένη αλμυρή λίμνη και τρέχοντας πάνω σε χοντρό άλατι πήραμε την πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθούσε. Τα επόμενα 40 χλμ. ήταν γνώριμα για εμάς μονοπάτια βουνού με μικρές υψομετρικές. Η ζέστη όμως άρχιζε να δίνει τα πρώτα σημάδια εξαντλητικής κόπωσης και αφυδάτωσης τα οποία έπρεπε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα επόμενα  56 χλμ. ήταν τα πιο δύσκολα.
Το τοπίο άλλαξε και πλέον τρέχουμε σε αχανείς εκτάσεις από αλάτι. Η θερμοκρασία πλέον ήταν άνω 40 βαθμών κελσίου και τα δύσκολα ξεκίνησαν.
Η εξέλιξη του αγώνα είχε διαμορφωθεί με τον Ούγγρο CSABA NEMETH, παγκόσμιο πρωταθλητή, να είναι πρωτοπόρος, ακολουθούμενος από τους KRISSY MOEHLNIKKY KIMBALL, το Γερμανό RAFAEL FUCHSGRUBER και τον ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΡΚΟΥΔΗ στη δεύτερη θέση.
Στην τρίτη θέση ακολουθούσαν  ο Αυστραλός γνωστός δρομέας TRISTEN MILLER μαζί με τον ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΠΑ και όλους τους υπόλοιπους.
Η ζέστη αρχίζει να μας εξαντλεί. Νερά, ισοτονικά, αλμόρα δεν φάνηκαν αρκετά και η αφυδάτωση αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια της. Οι σταθμοί ήταν από 7 - 10 χλμ. και φάνταζαν οάσεις μέσα στην αχανή αυτή έρημο από αλάτι. Η καλή παρέα των τρελών αμερικανίδων που δεν σταματούσαν να χορεύουν και να τραγουδούν του γερμανού Rafael και του Αρκούδη Προκόπη, βοήθησαν την εξέλιξη του αγώνα έως τον τερματισμό.
Με την ίδια  διάθεση τερμάτισε και η παρέα τουTRISTEN MILLER και του ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ.
Σε 12 ώρες τερμάτισε πρώτος ο Ούγγρος CSABA, ακολούθησαν δεύτεροι οι MOEHLKIMBALLFUCHSGRUBER και ΑΡΚΟΥΔΗΣ με 13 ώρες και τρίτοι με 15 ώρες και 15’ λεπτά ο TRISTEN με τον ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΠΑ.
Ο τερματισμός μας μετά από αυτήν την εξαντλητική μέρα ήταν η Ιθάκη του ταξιδιού μας στην Ινδία.
Ευχαριστούμε θερμά τους GAEL COUTURIERΡOORVA PRASADMADHURI CHOWDHURYHIMRAJ SOINJEAN PAULGOUTORBE και όλους όσοι βοήθησαν για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του πραγματικά δύσκολου αυτού αγώνα, στην πρώτη τους αυτή προσπάθεια να κάνουν γνωστό το tail και τις υπεραποστάσεις σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του κόσμου μας.
Οι εντυπώσεις μας από την Ινδία και τον αγώνα RUN THE RANN ήταν οι καλύτερες και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια του αυτή.

 Προκόπης Αρκούδης  
- Σπύρος Παππάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου