Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών στους Κυνοπιάστες

Mε απόλυτη τάξη διεξάχθηκε και στα τέσσερα εκλογικά τμήματα των Κυνοπιαστών, η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας Δημοτικής αρχής στο Δήμο Κέρκυρας (Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας) και της Περιφερειακής Αρχής Ι.Ν. (Περιφερειάρχη, χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων).
Βοηθούντος και του καλού καιρού, η ατμόσφαιρα στο κέντρο του χωριού ήταν πανηγυρική, με κόσμο που πηγαινοέρχονταν για να ψηφίσει, να συναντήσει, με την ευκαιρία, συγγενείς και φίλους να πιεί ένα καφέ στην πλατεία...
Οι τοπικοί υποψήφιοι, όπως συμβαίνει συνήθως, έκαναν κάθε τι για να τους υποδεχτούν και να τους κεράσουν, πολλές φορές, με την προσδοκία ανταπόδοσης στην... κάλπη!

Αντιδράσεις χαράς και απογοήτευσης

Περί τις 9 το βράδυ, άρχισαν να "κυκλοφορούν" και να διαδίδονται από στόμα σε στόμα, τα πρώτα στοιχεία των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τις ανάλογες αντιδράσεις, χαράς ή απογοήτευσης  από υποψήφιους και τους συν αυτοίς...
Αυτά έχουν οι εκλογές, ιδιαίτερα για ένα μεγάλο δήμο, όπως αυτός της Κέρκυρας, όπου ουσιαστικά στην κρίση του ψηφοφόρου, βαρύνει περισσότερο η γνώμη που έχει σχηματίσει για τους επικεφαλής των συνδυασμών και λιγότερο για τους τοπικούς υποψήφιους. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν η παράταξη του τοπικού υποψηφίου ασκεί εξουσία, με αποτελέσματα που συνολικά δεν αξιολογούνται θετικά, από την τοπική κοινωνία, σε κρίσιμους τομείς της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Έτσι, το όποιο δυσάρεστο σ' αυτές τις περιπτώσεις αποτέλεσμα, δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία σε τοπικούς υποψηφίους, αλλά ως αντίδραση στην πολιτική της δημοτικής αρχής. Μπορεί να συμβαίνει δηλαδή, αυτό που λέει σοφός λαός, ότι "μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά"!
Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας

Οι σταυροί προτίμησης για τους υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους έχουν ως εξής:

Σημειώνεται ωστόσο, ότι την προεδρία και την πλειοψηφία στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας θα έχει ο Συνδυασμός που θα πλειοψηφήσει στο β' γύρο των εκλογών, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. 
Στο νέο 5μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, τρεις έδρες μαζί με τον πρόεδρο, θα έχει ο συνδυασμός της Δημοτικής πλειοψηφίας και από μία η δεύτερη και η τρίτη παράταξη, που εν προκειμένω είναι του συνδυασμού "Κέρκυρα να ζεις".
Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε επίπεδο συνδυασμών, στα τέσσερα εκλογικά τμήματα των Κυνοπιαστών έχουν ως εξής:

ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΕΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Αποτελέσματα 18/5

ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΕΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Αποτελέσματα 18/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου