Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Υπερφυσικό κραμπί 13,2 κιλών(!) παρήγαγε ο Νίκος Α. Πουλημένος στον κήπο του στο Μανταλιό

Ένα υπερμεγέθες – υπερφυσικό κραμπί (λάχανο) παρήγαγε ο ερασιτέχνης παραγωγός Νίκος Α. Πουλημένος, στον κήπο του, στο Μανταλιό Κυνοπιαστών.
Το κραμπί ήταν βάρους 13 κιλών και 200 γραμμαρίων και επειδή η κατανάλωσή του δεν θα μπορούσε να γίνει από μία οικογένεια διανεμήθηκε – όπως μαθαίνουμε - στην ευρύτερη οικογένεια, που διαπίστωσε ότι ήταν, παρά το μέγεθός του, εύγευστο και τρυφερό.
Ο φωτογραφικός φακός της «Εστίας» κατέγραψε την μεταφορά του κραμπιού από τον κήπο στο σπίτι, στα χέρια του γιου του Αντώνη (προέδρου της Φιλαρμονικής) και  στη συνέχεια, με τον ίδιο τον παραγωγό, ο οποίος εξήγησε ότι το φυτό του έδωσε ο Ντίνος Ν. Παϊπέτης (Παπαγιάννης), που ήταν από δικούς του σπόρους και όχι υβρίδιο. Διαβεβαίωσε δε ότι δεν χρησιμοποίησε λίπασμα ή άλλες χημικές ουσίες με τις οποίες θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει την υπερφυσική ανάπτυξή του.

Η ονομασία του Kραμπιού προέρχεται από την αρχαιοελληνική κράμβη,  ενώ επιστημονικά είναι γνωστό ως Brassica Oleracea της οικογένειας των Σταυρανθών (Cruciferae).
Το λάχανο ή το κραμπί είναι το πιο γνωστό λαχανικό για σαλάτα. Ενώ νοστιμίζει πολλά φαγητά . Επιπλέον έχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β και C κάλιο, νάτριο, ιώδιο, θειάφι, ασβέστιο κλπ.
Το λάχανο ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια λαχανικών, τα σταυρανθή, οπότε συγγενεύει με το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.ά. Ο εντοπισμός της καταγωγής αυτού του δημοφιλούς λαχανικού είναι λίγο δύσκολος, λόγω των πολλών και διαφορετικών ποικιλιών του. 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤHΤΕΣ

Το λάχανο, χρησιμοποιείται για την αϋπνία, τις ισχυαλγίες, τις φλεγμονές, και τους ρευματισμούς . Είναι αποτελεσματικό για βήχα, βραχνάδα, πονοκέφαλο και βρογχίτιδα. Ακόμα καταπολεμά την πλευρίτιδα, το άσθμα και τις παραλύσεις. Είναι εμμηναγωγικό και ευεργετικό στις μητρορραγίες στο έλκος του στομάχου και σε πόνους των αρθρώσεων. Το λάχανο χρησιμοποιείται ακόμα σε πρηξίματα έπειτα από πέσιμο, στην ιλαρά και την ευλογιά, σε εγκαύματα, πόνους ματιών και πληγές, έλκη και σε τσιμπήματα από μέλισσα, σφήκα και αράχνη. Τέλος, θεωρείται διουρητικό, αποτοξινωτικό και αντισκορβουτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου