Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ξανά στην κατανάλωση το εξαιρετικό πόσιμο νερό των Κυνοπιαστών, από την πηγή Γουράδων


Αποκαταστάθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, η λειτουργία του μικρού χωριστού υδραγωγείου πόσιμου νερού από την φυσική πηγή Γουράδων, στους Κυνοπιάστες, που είχε διακοπεί για 20 περίπου μέρες.
Οι δέκα κοινόχρηστες βρύσες σε διάφορα σημεία του χωριού, παρέχουν ήδη σε κατοίκους και επισκέπτες, το εξαιρετικής ποιότητας πόσιμο νερό, μετά από συστηματικό καθαρισμό, συντήρηση και εξυγίανση της δεξαμενής και του δικτύου.
Η ΔΕΥΑΚ ενήργησε διαδοχικούς μικροβιολογικούς ελέγχους πριν το νερό, απόλυτα καθαρό και υγιεινό, δοθεί ξανά στην κατανάλωση, με σχετική επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής της Επιχείρησης.
Για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το πόσιμο νερό, καταλυτικός ήταν ο ρόλος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, Μενέλαου Αρβανιτάκη που έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κινητοποίησης του μηχανισμού της ΔΕΥΑΚ και παροχής πολλαπλών διευκολύνσεων. 
Σημειώνεται ότι το υδραγωγείο με το πόσιμο νερό της πηγής Γουράδων, λειτουργεί από το 1927, ενώ από το 1996 διατίθεται και σε τρεις βρύσες του γειτονικού χωριού του Αγ. Προκοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου