Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Όλα όμορφα και νοικοκυρεμένα ενόψει της γιορτής του 15Αύγουστου, στους Κυνοπιάστες

Νοικοκυρεμένος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι φέτος ο παραδοσιακός οικισμός των Κυνοπιαστών, ενόψει της κορυφαίας γιορτής του καλοκαιριού, της Κοίμησης της Θεοτόκου, που γιορτάζεται πανηγυρικά στην κεντρική εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας και στους χώρους γύρω απ’ αυτήν.
Η πλατεία και ο χώρος στάθμευσης μετά από επίμονες ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας, είναι πλέον με ανανεωμένο και ενισχυμένο φωτισμό, οι χώροι της καθαροί και περιποιημένοι, οι κεντρικοί δρόμοι, απ΄ όπου θα περάσει ο Επιτάφιος της Θεοτόκου, είναι ασβεστωμένοι από συνεργείο της Κοινότητας, ενώ τη δική τους συμβολή έχουν και αρκετοί κάτοικοι με την φροντίδα που επιδεικνύουν στους χώρους κοντά στα σπίτια τους. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, γυναίκες του χωριού (όπως η Αγγελίνα, η Μαρίκα, η Ελένη, η Ντίνα κ.α.) έχουν μετατρέψει τις γειτονιές τους σε ανθοκήπιο, πλημμυρίζοντάς τες με ωραία χρώματα κι αρώματα.
Έτσι, κάθε μέρα και ιδιαίτερα τα βράδια, οι κεντρικοί δρόμοι και πρωτίστως η πλατεία είναι γεμάτοι κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες, ενώ παιδικές φωνές, τρεξίματα, παιχνίδια, κουβεντούλες πλαισιώνουν μόνιμα το σκηνικό…

Οι δύο εκδηλώσεις με μουσική και θέατρο
Το τελευταίο μάλιστα Σαββατοκύριακο πριν τη γιορτή της Παναγίας, το 15Αύγουστο, οργανώθηκαν και δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις, που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον και την παρουσία μεγάλου αριθμού θεατών – ακροατών.
Η πρώτη έγινε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, όπου η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών έδωσε την καθιερωμένη θερινή συναυλία της, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα, δεχόμενη το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού για τις μουσικές επιλογές αλλά και την ποιοτική απόδοση του μουσικού σώματος.
Σημειώνεται ότι η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών συμμετείχε όπως κάθε χρόνο στην λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της 11ης Αυγούστου, που τελείται ανελλιπώς από το 1717, σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από τους Οθωμανούς, που πολιόρκησαν ανεπιτυχώς την πόλη.
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε την Κυριακή 13 Αυγούστου, από τον Ερασιτεχνικό Θίασο Νέων των Κυνοπιαστών, στην πλατεία του χωριού, πάντα με την επιμέλεια της ακάματης εκπαιδευτικού Ευτυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή και με τη συμβολή της Κοινότητας, της Ενορίας και της Φιλαρμονικής, την ευγενική χορηγία τοπικών επιχειρήσεων αλλά και τη βοήθεια πολλών Κυνοπιαστινών που χαίρονται την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών.
Στην πανέμορφη αυτή θεατρική βραδιά, 50 περ. νέες και νέοι των Κυνοπιαστών συμμετείχαν σε τρία μικρά θεατρικά δρώμενα που ήταν εμπνευσμένα από σκηνές του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού αλλά και τα συγχαρητήρια σε έναν προς ένα τους συντελεστές της παράστασης.


Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου

Την παραμονή της γιορτής της Παναγίας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που θα τελεστεί στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας, θα χοροστατήσει ο σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ την επομένη θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα θα γένει η περιφορά του επιταφίου της Θεοτόκου.
Θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, στο χώρο πίσω από την εκκλησία, με τη συμμετοχή της εξαιρετικής και δημοφιλούς ορχήστρας του Άγγελου Σκολαρίκη.
Για την εξαιρετική εικόνα του χωριού ενόψει της γιορτής της Παναγίας, η ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ, απευθύνει και δημόσια συγχαρητήρια, στον αθόρυβα εργαζόμενο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μενέλαο Αρβανιτάκη, αλλά και το δραστήριο και δυναμικό κοινοτικό σύμβουλο Σπύρο Αλαμάνο.
Πάντα τέτοια! Και του χρόνου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου