Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Με τους καλύτερους οιωνούς το νέο σχολικό έτος στο Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών


Το κτήριο - στολίδι του Δημοτικού Σχολείου των Κυνοπιαστών
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά το νέος σχολικό έτος 2018 -19, στο Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών. Το σχολικό κτήριο, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα του νησιού, υποδέχεται κι εφέτος περί τους 250 μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με καλυμμένες τις θέσεις εκπαιδευτικών, σε άνετες, ευάερες, ευήλιες, καθαρές και φρεσκοβαμμένες αίθουσες διδασκαλίας, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της άοκνης διευθύντριας του Σχολείου Μαρίας Καλατζή - Σουρβίνου και των συνεργατών της εκπαιδευτικών αλλά και του δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον εφημέριο των Κυνοπιαστών, αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κουτσούρη, παρουσία των μαθητών της μονάδας, των εκπαιδευτικών και πλήθους γονέων και κηδεμόνων που είχαν, αμέσως μετά, την ευκαιρία να δουν από κοντά τις άριστες συνθήκες που επικρατούν στο σχολικό κτήριο και τον μεγάλο αύλειο (7 στρεμμάτων) χώρο όπου θα παίζουν, θα αθλούνται και θα περνούν τα διαλείμματά τους τα παιδιά τους.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών, ιδρύθηκε το 1826, ως αλληλοδιδακτικό σχολείο με 63 μαθητές και φέτος συμπληρώνει 192 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, με αρκετές διακυμάνσεις, έχοντας στεγαστεί σε τρία διαφορετικά κτήρια, δύο της εκκλησίας του χωριού και από το 2007, στο τελευταίο που ανήκει στο Δήμο.

- Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά!
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου