Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Δώρισε στο χωριό της (τους Κυνοπιάστες) το χρυσοκεντημένο πεσελί της προγιαγιάς της!


Το εξαιρετικής τέχνης και σε άριστη κατάσταση, χρυσοκεντημένο πεσελί της προγιαγιάς της, Γιουστίνας Πουλημένου, που έχει ραφτεί και διακοσμηθεί κατά τον 19ο αιώνα, δώρισε δια της Εστίας Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών, στο χωριό της καταγωγής της, η Γιούλη Αλκ. Πουλημένου.
Η Γιούλη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γεννηθεί και ζήσει στους Κυνοπιάστες, διατηρεί ισχυρούς τους δεσμούς με τον τόπο των προγόνων της, όπως αποδεικνύει και η σχετική ευγενική χειρονομία της.
Η δωρήτρια μιλώντας για την πρωτοβουλία της αυτή είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτά τα παραδοσιακά κομμάτια είναι σπάνια και πολύτιμα! Ας τα φροντίσουμε ώστε να τα βρουν και οι επόμενες γενιές. Γι' αυτό παρέδωσα το πεσελί της προγιαγιάς μου στα χέρια του Στέφανου Πουλημένου, γιατί όλα τα αντιμετωπίζει με σεβασμό και αγάπη!»
Το πεσελί, δωρεά της Γιούλης Πουλημένου, θα εκτεθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συλλογής για την κερκυραϊκή φορεσιά, σε κεντρική αίθουσα των Κυνοπιαστών.
Στις φωτό που ακολουθούν προβάλλονται τρεις ακόμη όψεις του πεσελιού και της λαϊκής τέχνης με την οποία είναι ραμμένο και διακοσμημένο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου