Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Φιλαρμονική Κυνοπιαστών: Μηνύματα αισιοδοξίας από τη φετινή εορταστική της συναυλία

O υπαρχιμουσικός Σπύρος Κ. Ανυφαντής ενώ διευθύνει τη μπάντα της Φιλαρμονικής, στην εορταστική συναυλία της
Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλε με την φετινή εορταστική της συναυλία η Φιλαρμονική των Κυνοπιαστών. Μήνυμα αισιοδοξίας, όπως αυτή πηγάζει από τις μελωδίες των Χριστουγέννων και το νέου έτους, που διαμορφώνουν κλίμα και ατμόσφαιρα γιορτινή και πανηγυρική.
Μήνυμα όμως αισιοδοξίας και γιατί η Φιλαρμονική, απέδειξε το χρόνο που έφυγε, ότι μπορεί να επιβιώσει και στα δύσκολα. Χωρίς χρηματοδότηση πλέον από το Δήμο, για πρώτη φορά, 15 χρόνια μετά την καθιέρωσή της το 1996, από το νεοσύστατο τότε Δήμο Αχιλλείων.
Αναμφίβολα ανταπεξέρχεται στις στοιχειώδεις ανάγκες της, χάρη, κυρίως, στη χρηστή διαχείριση των λιγοστών πόρων της, που προέρχονται πλέον από τη συμβολή – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -  των μελών, συγχωριανών και φίλων της. Αυτοί είναι τώρα οι στυλοβάτες της.
Υπάρχουν βεβαίως και οι αθόρυβοι εργάτες της, που συμβάλλουν τα μέγιστα στο παραγόμενο έργο, το οποίο επιτρέπει στην Φιλαρμονική να έχει αξιοπρεπή και κάτι παραπάνω, την παρουσία της σε πλήθος εκδηλώσεων στο χωριό μας αλλά και έξω απ’ αυτό.
Η φετινή εορταστική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Πουλημένος, είναι η δεύτερη που έγινε στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας, λόγω της συνεχιζόμενης ανέγερσης του νέου της κτιρίου, είχε και κάτι ακόμη διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. ΄Εγινε με διεύθυνση του υπαρχιμουσικού της Σπύρου Κ. Ανυφαντή, με την ενθάρρυνση και στήριξη του Αρχιμουσικού Γιώργου Αρκούδη, που χειροκρότησε θερμά την απόδοσή της.
Θερμά χειροκρότησαν το Σπύρο Ανυφαντή και το σύνολο των μουσικών της Φιλαρμονικής που συμμετείχαν στη συναυλία, όλοι όσοι την παρακολούθησαν και ανάμεσά τους, ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας, ο Αντιδήμαρχος Τάκης Καρύδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Μάμαλος και Μάκης Ανυφαντής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Θωμάς Σούλος, ο αντιπρόεδρος Σπύρος Αλαμάνος και μέλη της, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠαΣοΚ και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μάκης Μπούκας, ο εφημέριος της ενορίας, συγχωριανοί ιερείς άλλων ενοριών κ.ά.

Ακολούθησε κέρασμα από την Διοίκηση της Φιλαρμονικής και διανομή ημερολογίων για το νέο έτος 2012.
Στο μεταξύ τμήματα της μπάντας της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών απέδωσαν με το δικό τους μελωδικό τρόπο τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, όπως και των Χριστουγέννων, στα σπίτια της ευρύτερης περιοχής του χωριού. Τα έσοδα από τα κάλαντα καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών της Φιλαρμονικής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε...











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου