Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συγκινησιακή φόρτιση, ποιοτική απόδοση και μαζική συμμετοχή στη συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη του Αρχιμουσικού Γιώργου Αρκούδη


Με εντυπωσιακή επιτυχία, από κάθε άποψη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, το βράδυ, στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσας των Κυνοπιαστών, η Συναυλία – Αφιέρωμα της τοπικής Φιλαρμονικής, στην μνήμη του επί 35ετία, αρχιμουσικού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΚΟΥΔΗ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Στην ασφυκτικά γεμάτη κόσμο, μεγάλη εκκλησία των Κυνοπιαστών, η Φιλαρμονική του χωριού, υπό τη διεύθυνση του νέου της αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα, απέδωσε, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, γεμάτο αποσπάσματα κλασικών έργων ευρωπαίων μουσουργών, που συνιστούσαν ένα πρωτόγνωρο μουσικό μνημόσυνο, στο μαέστρο και δάσκαλό της, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Δύο από τα έργα αυτά (των Cesar Frank και G. Verdi) ερμήνευσε, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, ο καταξιωμένος βαρύτονος Παντελής Κοντός (αριστερά), ενώ στο Adagio του Tom. Albinoni, συνόδευσε στο βιολί η Redona Kola (αριστερά κάτω).
Τα μουσικά έργα του προγράμματος παρουσίαζε στο κοινό, πριν την εκτέλεσή τους, η Έλενα Πουλημένου.
Το νόημα και το περιεχόμενο της συναυλίας, παρουσίασε σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αντώνης Πουλημένος.
Την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Βαρβάρα Βλάσση, ο Δημοτικός Σύμβουλος – πρώην αντιδήμαρχος Τάκης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός, ο εφημέριος Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουτσούρης, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Γιάννης Τσίπης, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Θωμάς Σούλος, Γαστουρίου Τάσος Κοσκινάς και Κουραμάδων Δημήτρης Γραμμένος, οι μαέστροι της Παλιάς Φιλαρμονικής Σπύρος Προσωπάρης,  της Φ,Ε. "Μάντζαρος" Σπύρος Δολιανίτης και της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Σπύρος Ράλλης, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο πρώην αντιδήμαρχος Αχιλλείων Γιάννης Κεφαλλωνίτης και πολλοί άλλοι.

1 σχόλιο: