Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Με 190 μαθητές και νέα διευθύντρια τη Σοφία Πουλημένου, φέτος το Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών

Η νέα διεθύντρια Σοφία Πουλημένου
Με το μαθητικό δυναμικό σε ύψη - ρεκόρ και με νέα διευθύντρια, που μαθήτευσε στα θρανία του, λειτουργεί φέτος το δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μαθητών ανέβηκε από 176 πέρσι, στους 190 φέτος (σχολικό έτος 2016 – 2017) με όλες τις τάξεις, πλην της Τετάρτης, να λειτουργούν σε δύο τμήματα! Οι μαθητές του, εκτός από την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, προέρχονται και από τις γειτονικές Τοπικές Κοινότητες Αγ. Δέκα και Σταυρού.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και με αλλαγή στη διεύθυνση του σχολείου. Νέα διευθύντρια είναι η Κυνοπιαστινή δασκάλα του σχολείου Σοφία Πουλημένου (φωτο), που διαδέχτηκε την συνταξιοδοτηθείσα Μελπομένη - Αλεξάνδρα Πουλημένου, με την ιδιαίτερα θετική συνεισφορά της στην άρτια και ποιοτική λειτουργία της σχολικής μονάδας.
Η νέα διευθύντρια, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της άκρως ανταγωνιστικής εποχής και της ίδιας της διεύθυνσης  της σχολικής μονάδας, ξεκινά Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, στη Φλώρινα, με αντικείμενο την «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Σχολική Ηγεσία».
Σχολική γιορτή σε φωτο αρχείου
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών, έγινε με διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία η Σοφία Πουλημένου είχε εξαιρετική βαθμολογική επίδοση, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση μεταξύ των 30 επιτυχόντων.
Το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών, που λειτουργεί  και ως Ολοήμερο Σχολείο, με δύο τμήματα με 36 μαθητές, ξεκίνησε φέτος τη σχολική χρονιά με πλήρη σύνθεση στο προσωπικό του, τόσο σε οργανικές θέσεις όσο και στις ειδικότητες, με 20 εκπαιδευτικούς.

Και το Νηπιαγωγείο

Με πλήρη σύνθεση λειτουργεί και το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Κυνοπιαστών, με υπηρετούντες – υπηρετούσες πέντε (5) νηπιαγωγούς για 52 νήπια.

Αρωγός πάντα ο Σύλλογος Γονέων

Στην προετοιμασία του σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά συνέβαλε τα μέγιστα και φέτος, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, με επικεφαλής τον δραστήριο και αεικίνητο πρόεδρό του, Ανδρέα Ν. ΠαϊπέτηΟ Σύλλογος, με προσωπική εργασία και οικονομική συνεισφορά των μελών του, έχει διαρκή συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου και καλύπτει ανάγκες που ανακύπτουν συχνά στη λειτουργία του, ενώ ενεργοποιεί και τις δημοτικές υπηρεσίες για την επίλυση προβλημάτων της αρμοδιότητάς τους, όπως τελευταία τη ΔΕΥΑΚ για το δίκτυο αποχέτευσης, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Κυνοπιαστών.
Σ.Π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου