Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι τελευταίες μικροεκκρεμότητες στο κτίριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών

Στην φάση των τελευταίων μικροεκκρεμοτήτων βρίσκεται η ανακατασκευή του κτιρίου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών μηχανικών που είδαν το κτίριο, οι απομένουσες εργασίες όλων των κατηγοριών, με μια εντατική προσπάθεια ενός 10ημέρου, θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν.
Με την ολοκλήρωση της «τρέχουσας» προς το τέλος της εργολαβίας, αναδείχτηκαν ωστόσο, μια σειρά μικρών προβλημάτων και αναγκών, για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται μια νέα συμπληρωματική εργολαβία.
Στην εργολαβία αυτή, που ετοιμάζεται σε μελετητικό επίπεδο, προβλέπεται να αντιμετωπιστούν κυρίως θέματα ηχητικής της αίθουσας εκδηλώσεων και του αιθρίου του ορόφου, η σκίαση και ο φυσικός εξαερισμός επίσης της αίθουσας του αιθρίου, ειδικές κατασκευές στην υποστέγη για τη διαμόρφωση χώρων φύλαξης μουσικών οργάνων και στολών κ.α. παρόμοια.
Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, το κτίριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών επισκέφτηκε ο μελετητής του έργου, αρχιτέκτων – μηχανικός Αρσένης Ρίγγας, που είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επί τόπου, για τα εκκρεμή ζητήματα και τις αναγκαίες συμπληρωματικές κατασκευές, από τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Αντώνη Ν. Πουλημένο, τον Γραμματέα Σπύρο Α. Πουλημένο και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Ζερβό, παρουσία και του πρώην Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου.
Ο κ. Ρίγγας ετοιμάζει αυτές τις μέρες, τη μελέτη των συμπληρωματικών εργασιών, έτσι ώστε να κατατεθεί έγκαιρα η σχετική πρόταση στην Περιφέρεια Ι.Ν. για χρηματοδότηση από τα διαθέσιμα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ.

Και για τον κινητό εξοπλισμό

Στην ίδια φάση προετοιμασίας βρίσκεται και η μελέτη για τον κινητό εξοπλισμό του κτιρίου, που επίσης θα υποβληθεί στην Περιφέρεια Ι.Ν. για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε έπιπλα, συσκευές ήχου και εικόνας καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα συναφή, που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει το κτίριο κάτω από τους πλέον σύγχρονους όρους και σε άνετες συνθήκες.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη

Για την επιτάχυνση των ρυθμών ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εκκρεμοτήτων στην τρέχουσα εργολαβία, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη και του ζήτησαν  να παρέμβει αποφασιστικά προς τους εργολάβους, προκειμένου να μη χρειαστεί νέα παράταση στην εκτέλεση του έργου, για το οποίο έχουν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις, η τελευταία από τις οποίες, λήγει στις 30 Ιουνίου.
Ο κ. Σκούρτης αναγνώρισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της εργολαβίας και προς το σκοπό αυτό, κάλεσε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας των αναδόχων, σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Φιλαρμονικής, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013.

Ο Γραμματέας της Αναγνωστικής

Το ανακατασκευαζόμενο κτίριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και ο Γραμματέας της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, Δημήτρης Ζυμάρης, που έκανε οικογενειακώς επίσκεψη γνωριμίας στο χωριό, προσκεκλημένος του πρώην Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου. Η οικογένεια Ζυμάρη επισκέφτηκε την εκκλησία της Παναγίας και ενημερώθηκε για την ιστορίας της, τον αρχιτεκτονικό της διάκοσμο, τις εικόνες και τα κειμήλιά της, είδε και ενημερώθηκε για το Μουσείο της Ελιάς «Δονάτος Παϊπέτης» και περιηγήθηκε στα γραφικά δρομάκια των Κυνοπιαστών.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη, όπου συμμετείχαν ο Προέδρος της Φιλαρμονικής, Αντώνης Πουλημένος, εκ μέρους της αναδόχου κοινοπραξίας, οι κ.κ. Αντώνης Ασωνίτης και Γιώργος Γλυκιώτης και τέλος, η επιβλέπουσα του έργου Μίλκα Αργυρού, με αντικείμενο την ταχεία ολοκλήρωση της τρέχουσας εργολαβίας.
Η απόφαση στην οποία κατέληξαν τα ενδιαφερόμενα μέρη είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Πριν τη σύσκεψη, με τον αντιπεριφερειάρχη συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, Σπύρος Αλαμάνος (φωτο). Στη συνάντηση το "παρών" έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Ανυφαντής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου