Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών: Δυναμικό ξεκίνημα αλλά με μικροπροβλήματα και ελλείψεις

΄Ενα από τα πιο δυναμικά σχολεία της υπαίθρου Κέρκυρας είναι τα τελευταία χρόνια, το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών, στο οποίο έχουν συνενωθεί τα Δημοτικά Σχολεία Κυνοπιαστών, Αγ. Δέκα και Σταυρού.
Φέτος το μαθητικό του δυναμικό φθάνει τους 152 μαθητές, που είναι χωρισμένοι σε 10 τμήματα.
Στην έναρξη του σχολικού έτους ανέλαβαν καθήκοντα, εκτός από τον διευθυντή του Σπύρο Αβραμιώτη και 10 δάσκαλοι για τα αντίστοιχα τμήματα και ένας για το ημερήσιο σχολείο.
Ανέλαβαν ακόμη, μία δασκάλα αγγλικών και ένας γυμναστής, ενώ ακάλυπτες παραμένουν οι δεύτερες θέσεις δασκάλων για αγγλικά και γυμναστική, καθώς και δάσκαλοι για πληροφορική, δεύτερη ξένη γλώσσα και μουσική – καλλιτεχνικά.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπ. Παιδείας ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους ότι οι εκκρεμότητες αυτές θα καλυφθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Μένει να το δούμε…

Το Νηπιαγωγείο

Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, στη Μηλιά Κυνοπιαστών, στεγάζεται και το Νηπιαγωγείο Κυνοπιαστών, που έχει 35 μαθητές στο τμήμα Νηπίων και 22 στο Τμήμα Προνηπίων (που δεν είναι υποχρεωτικό και κρατάει πολλά παιδιά σε Παιδικούς Σταθμούς και στο… σπίτι)
Στο Νηπιαγωγείο ανέλαβαν καθήκοντα τέσσερις (4) νηπιαγωγοί, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον δύο ακόμη (και για το ημερήσιο).

Και τα προβλήματα

Η νέα σχολική χρονιά, εκτός από τις εκκρεμότητες με το εκπαιδευτικό προσωπικό, το σχολείο περιμένει εδώ και μήνες ένα βάψιμο - φρεσκάρισμα από το συνεργείο του Δήμου και αποκατάσταση ενός προβλήματος που παρουσιάζεται σε ένα - δύο σημεία της στέγης, ζητήματα που έχει επανειλημμένα έχει θέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο διευθυντής του Σχολείου.
Τα βιβλία διανεμήθηκαν φέτος κανονικά στους μαθητές.
Θα παρακολουθούμε από κοντά τη λειτουργία και τα προβλήματα του σχολείου και όποτε χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Τέλος, μετακόμισε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, μετά από έξι σχολικά έτη, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργούσε τις απογευματινές ώρες στο κτιριακό συγκρότημα του Σχολικού Κέντρου Κυνοπιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου