Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αισιόδοξο ξεκίνημα της νέας μουσικής περιόδου στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών

Με αισιοδοξία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ξεκίνησε στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, η νέα μουσική περίοδος 2014 – 2015.
Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κουτσούρη και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καρύδη, με τη συμμετοχή της διοίκησης, του μαέστρου Σπ. Νίκα, των υπαρχιμουσικών ΄Αρτεμης Πουλημένου και Σπύρου Ανυφαντή και των δασκάλων Θωμά Τσακνάκη και Σπύρου Καββαδία, των μουσικών, μαθητών, γονέων και πλήθους φίλων της Φιλαρμονικής.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Πουλημένος τους καλωσόρισε, απηύθυνε ευχές για τη νέα μουσική περίοδο και ζήτησε τη στήριξη όλων για να μπορέσει να ανταποκριθεί η Φιλαρμονική στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και υποχρεώσεις της. ΄Εκανε δε γνωστό ότι εγγράφηκαν ήδη 22 μαθητές που θα διδαχτούν δωρεάν μουσική τη νέα περίοδο.
Ο αρχιμουσικός Σπ. Νίκας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στην οποία καταγράφηκαν 10άδες συμμετοχές – παρουσίες του μουσικού σώματος, σε εκδηλώσεις στο χωριό, την πόλη και ευρύτερα στο νησί. Ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη που είχε στο έργο του και ιδιαίτερα τους μουσικούς και μαθητές για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Την σημασία και την αξία της συμμετοχής των παιδιών στη Φιλαρμονική εξήγησε ο π. Χρυσόστομος, που ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά σε όλους τους συντελεστές του έργου της Φιλαρμονικής.
Ακολούθησε επίδειξη τριών μαθητικών – μουσικών συνόλων.
  • Το πρώτο αποτελούσαν νεαροί(ές) μουσικοί με φλάουτο και διύθυνε η Άρτεμις Πουλημένου.
  • Το δεύτερο ήταν σύνολο με κλαρινέτα, που διηύθυνε ο Σπ. Ανυφαντής και
  • Το τρίτο ήταν σύνολο κρουστών που διηύθυνε ο Σπ. Καββαδίας.

Τέλος, η μπαντίνα της Φιλαρμονικής σε διεύθυνση Σπ. Ανυφαντή, απέδωσε εξαιρετικά, έργα του κλασικού μουσικού ρεπερτορίου, καταχειροκροτούμενη από το κοινό που είχε γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Γεωργαλίδης, ο πρώην Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου «Φέρελπις» γιατρός Φάνης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Εστίας Ιστορίας & Πολιτισμού Κυνοπιαστών Γιώργος Ε. Ανυφαντής, ο εφημέριος της Καμάρας π. Ανδρέας Μαζαράκης κ.α.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου