Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

O B' παγκόσμιος πόλεμος και το Έπος του '40, θέμα εκδήλωσης στους Κυνοπιάστες και την Κορακιάνα

Μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αφιερωμένη στο Έπος του ’40, συνδιοργανώνουν φορείς των Κυνοπιαστών και της Άνω Κορακιάνας, την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 6.30’ μ.μ., στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, στο Ι.Ν. Αγίου  Γεωργίου, στην Κορακιάνα.
Στις εκδηλώσεις αυτές, θα προβληθεί ένα εξαιρετικό ιστορικό ντοκυμανταίρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το ηρωικό ΟΧΙ της Ελλάδας, διάρκειας 14 λεπτών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Γιώργο Σκλαβούνο, οικονομολόγο – ιστορικό και τον Δημήτρη Γ. Μεταλληνό, δρα Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με το ίδιο θέμα. Στη συζήτηση θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής και του κοινού.
Στους Κυνοπιάστες, τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος - διεθυντής της εφημερίδας «Κερκυραϊκά Νέα», Σπύρος Ζηνιάτης, ενώ στην Κορακιάνα  θα συντονίζει ο δημοσιογράφος – διευθυντής της εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα» Στέφανος Πουλημένος.

Το Μνημείο των Πεσόντων στους Κυνοπιάστες
Συμπράττοντες φορείς στις εκδηλώσεις είναι, οι Δημοτικές Κοινότητες Κορακιάνας και Κυνοπιαστών, ο Πολιτιστικός ΄Ομιλος – Φιλαρμονική Κυνοπιαστών και η Φιλαρμονική Κορακιάνας «Σπ. Σαμάρας» και τέλος, η ΕΣΤΙΑ Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών «Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής».
Είστε όλοι προσκεκλημένοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου