Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η “Γειτονία”, την Κυριακή του Θωμά, στο Σκριπερό


Συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» αναδεικνύει και παρουσιάζει τη λιγότερο γνωστή, την εξωαστική Κέρκυρα, μέσα από παραδοσιακά τραγούδια και ιστορίες του τόπου μας, την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 (Κυριακή του Θωμά) στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού.
Η «Γειτονία» θα παρουσιάσει στο κοινό του Σκριπερού και ευρύτερα της βόρειας Κέρκυρας, αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας συλλογής παραδοσιακών τραγουδιών από τη χιλιόχρονη, πλούσια, λαϊκή μουσική παράδοση της υπαίθρου του νησιού μας, συνοδευόμενο από άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, σχετικής λαογραφικής έρευνας.
Τραγούδια, άλλοτε γνώριμα και άλλοτε παντελώς άγνωστα, αλλά με στίχους, ρυθμούς και μελωδίες, όλα οικεία, που κάθε Κερκυραίος θα εκτιμήσει, είναι εκείνα που εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» ερευνά, καταγράφει, διασώζει και προβάλλει σε κάθε ευκαιρία.

Τον Πολυφωνικό Χορό συντονίζει, όπως πάντα, ο Γιώργος Ε. Ανυφαντής, ενώ την λαογραφική έρευνα και παρουσίαση θα κάνει ο Στέφανος Πουλημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου