Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κυνοπιαστών: Αγιασμός με 16 συν 4 εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Αναμένεται η κάλυψη 9 κενών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων



Μπορεί η νέα σχολική χρονιά να ξεκινά με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, σε σημείο που, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2015, σε ορισμένες περιπτώσεις να μη γίνει καν αγιασμός, εδώ όμως, στο Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών (Σχολικό Κέντρο) που λειτουργεί στο νέο του κτηριακό συγκρότημα για 9η χρονιά, τα πράγματα είναι μάλλον καλύτερα.
Δεκαέξι (16) εκπαιδευτικοί, από τους οποίους δεκατέσσερις (14) τακτικοί και δύο (2) ειδικοτήτων, με την έναρξη του σχολικού έτους και τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο εφημέριος Κυνοπιαστών αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουτσούρης, βρέθηκαν  στις θέσεις τους, γεγονός που επιτρέπει να ξεκινήσει, σχεδόν κανονικά, η λειτουργία του σχολείου, μένοντας σε εκκρεμότητα προς κάλυψη, εννέα θέσεις επιμέρους  ειδικοτήτων.
Οι ειδικότητες εκπαιδευτικών που περιμένει την κάλυψή τους  το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών, μέσα στο Σεπτέμβρη, είναι: η δεύτερη γυμναστικής και αγγλικών, και από μία μουσικής, καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής, γερμανικών και γαλλικών.

Το δυναμικό του σχολείου

Για το σχολικό έτος 2015 -2016, έχουν εγγραφεί 178 μαθητές, με αποτέλεσμα τα προς λειτουργία τμήματα να είναι πιθανότατα δώδεκα (12), δηλαδή ανά δύο τμήματα η κάθε τάξη, αν είναι αναλογικά κατανεμημένοι οι μαθητές.
Διευθύντρια και για τη νέα χρονιά παραμένει η εξαιρετική Κυνοπιαστινή εκπαιδευτικός Μελπομένη Κ. Πουλημένου, ενώ στη θέση του υποδιευθυντή θα βρίσκεται και πάλι ο παλαιός καλός δάσκαλος του σχολείου Σπύρος Βλάσσης.
Το Νηπιαγωγείο Κυνοπιαστών έχει φέτος γραμμένα 50 παιδιά, σημειώνοντας μικρή κάμψη λόγω επαναλειτουργίας του Νηπιαγωγείου Αγίων Δέκα και θα λειτουργήσει με τέσσερις νηπιαγωγούς που είναι ήδη στη θέση τους.
Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου παραμένει η αρχαιότερη και εμπειρότατη Νηπιαγωγός Ειρήνη Υψηλού.

Σημαντική συμβολή του Συλλόγου Γονέων

Το Σχολικό συγκρότημα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κυνοπιαστών έχει δεχτεί φέτος, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, την εντυπωσιακή φροντίδα, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που δεν περιορίστηκε σε μία τυπικού χαρακτήρα παρουσία στην τελετή του αγιασμού. Ο σύλλογος, με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ανδρέα Ν. Παϊπέτη, αξιοποιώντας το μικρό ταμείο που διαθέτει από εκδηλώσεις που διοργάνωσε, προχώρησε:

  • Σε εκτεταμένο καθαρισμό από την άγρια βλάστηση και εσωτερικά και περιμετρικά της μεγάλης του αυλής.
  • Σε αισθητικές παρεμβάσεις με τοποθέτηση γλαστρών και συστηματικό καθαρισμό των μεγάλων επιφανειών των υαλοπινάκων και το σπουδαιότερo, 
  • Σε επισκευή της μεγάλης κεραμοσκεπούς στέγης, που αντιμετώπιζε προβλήματα εισροής ομβρίων υδάτων, λόγω σπασμένων κεραμιδιών αλλά και κατασκευαστικών αστοχιών.

Η πρόσφατη μάλιστα ισχυρή νεροποντή απέδειξε την αποτελεσματικότητα της τελευταίας αυτής σοβαρής παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου