Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Τραγούδια της λαϊκής μουσικής παράδοσης – και αποκριάτικα - της Κέρκυρας, από τη ΓΕΙΤΟΝίΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση λαϊκού πολιτισμού οργανώνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου (Κ.Γ.Σ.), ο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης, με γενικό τίτλο «Τούτες οι μέρες τό ‘χουνε…».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ» που θα αποδώσει τραγούδια της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας και ανάμεσά τους μία ενότητα με παλιά τραγούδια της αποκριάς, από την κερκυραϊκή ύπαιθρο.
Την «Γειτονία» συντονίζει όπως πάντα, ο Γιώργος Ανυφαντής και παρουσιάζει ο Στέφανος Πουλημένος, που επιχειρεί και τη λαογραφική έρευνα.
Συνοδεύουν οι μουσικοί: Θοδωρής Καρύδης και Σωτήρης Ραφτόπουλος στο βιολί, Γιώργος Χονδρογιάννης Μπεζερής στην κιθάρα και Κωστής Γλυκιώτης στο ακορντεόν.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κεφαλαίου «Πολιτισμός, Ιστορική Μνήμη και Γνώση» (Γ’ κύκλος) και των 30 χρόνων από την ίδρυση του Φορέα Κορφιάτικης Έκφρασης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου