Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

To «EΠΤΑ» στηρίζει στην πράξη τη λαϊκή μουσική παράδοση της Κέρκυρας

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ «ΓΕΙΤΟΝίΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ CD

Στο άρτια εξοπλισμένο στούντιο του «ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος», στο Βιρό, ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η ηχογράφηση δεκάδων τραγουδιών της πλούσιας λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, που αποδίδει ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία», μετά από επιτυχημένη πορεία πέντε και πλέον χρόνων και συμμετοχή σε 60 και πλέον εκδηλώσεις.
Η προσφορά και η στήριξη όμως του ΕΠΤΑ, δεν περιορίζεται μόνο στη διάθεση του εξοπλισμένου του στούντιο, καθώς συμπράττει σ’ αυτήν την ποιοτική δουλειά, και το τεχνικό επιτελείο του, με την Τεχνική Διεύθυνση του ίδιου του Ανδρέα Τρύφωνα, με τον Γιάννη Κοσκινά στην ηχοληψία και τεχνικούς σκηνής, τους Ανδρέα Φατάι και Λάμπρο Στάθη.
Τον Πολυφωνικό Χορό συντονίζει και στην ηχογράφηση ο Γιώργος Ανυφαντής, ενώ τη λαογραφική έρευνα για την επιλογή και παρουσίαση των τραγουδιών, επιχειρεί ο Στέφανος Πουλημένος.
Την 25μελή «Γειτονία» συνοδεύουν, στο βιολί ο Θοδωρής Καρύδης, στην κιθάρα ο Σπύρος Τσουκαλάς και στο ακκορντεόν ο Κωστής Γλυκιώτης.
Η ηχογράφηση αντιπροσωπευτικού δείγματος τραγουδιών της χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο μήνα (το Μάιο), για να γίνει παράλληλα η τεχνική τους επεξεργασία και στη  συνέχεια η όλη εργασία να πάρει το δρόμο για την παραγωγή του πρώτου CD.
Το CD θα συνοδεύεται από έντυπες πληροφορίες για τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει, από τους κύκλους του χρόνου και της ζωής των απλών ανθρώπων της Κέρκυρας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο πέρασμα 10 αιώνων!

Σημειώνεται ότι ο ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος, το περασμένο καλοκαίρι, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του SEVEN FESTIVAL και την ΓΕΙΤΟΝίΑ, που είχε έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσει τραγούδια της λαϊκής μουσικής παράδοσης του νησιού, στην πόλη της Κέρκυρας (στο Καμπιέλο) και στην πόλη της Λευκάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου