Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Θαύμα! Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. λυμάτων των Κυνοπιαστών

META ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
-
Το… θαύμα έγινε! Ο Βιολογικός Καθαρισμός (ΒΙΟΚΑ) των λυμάτων των Κυνοπιαστών, που είχε πρωτολειτουργήσει το 1990 και ήταν για πολύ καιρό, από τη ΔΕΥΑΚ, εγκαταλειμμένος στην τύχη του και ουσιαστικά δεν βιολογούσε τα λύματα, ξαναπήρε τα πάνω του!
Πώς έγινε αυτό; Με την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ να αναθέσει την συντήρηση περιφερειακών ΒΙΟΚΑ, σε ιδιωτικά συνεργεία (εργολάβους), αφού προηγουμένως διαπίστωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία της  Επιχείρησης, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες στοιχειώδους παρακολούθησης της λειτουργίας τους.
Από τα τέλη του χειμώνα με αρχές της άνοιξης του 2016, τα ιδιωτικά συνεργεία ανέλαβαν το έργο της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους, έκαναν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και φροντίζουν τακτικά τα της λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα άμεσα ορατό, τουλάχιστον στην περίπτωση του ΒΙΟΚΑ Κυνοπιαστών, απ’ όπου και οι φωτό.
Μια επίσκεψη στο χώρο, προχθές, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Μενέλαο Αρβανιτάκη, που «ενοχλούσε» και πίεζε από την αρχή της θητείας του τη ΔΕΥΑΚ, να συντηρήσει την εγκατάσταση, έδωσε την ευκαιρία να διαπιστωθεί η θεαματική βελτίωση της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ.
`
Ένα μεγάλο μέρος της λυματολάσπης που είχε συσσωρευτεί (καθώς δεν …εξαερώνεται) στις δεξαμενές, έχει πλέον αφαιρεθεί, οι φθαρμένες σωληνώσεις αερισμού – οξυγόνωσης των λυμάτων έχουν αντικατασταθεί, τα επιπλέοντα στις δεξαμενές καθίζησης αφαιρούνται τακτικά, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις συντηρήθηκαν και νοικοκυρεύτηκαν έχοντας επιτύχει την πλήρη λειτουργία τους, ενώ το τελικό προϊόν, το νερό που βγαίνει από τον αγωγό εξόδου, είναι άοσμο και τείνει να γίνει απόλυτα διαυγές.
Ολόκληρη πλέον η εγκατάσταση δεν αφήνει δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ όντας κανείς μπροστά στις δεξαμενές των λυμάτων, λόγω του υψηλού επιπέδου οξυγόνωσής τους, δεν έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκατοντάδες κυβικά αστικών λυμάτων!
- Να και κάτι θετικό, στην άκρως προβληματική και δύσκολη περίοδο που διανύουμε…
     Το καλό να λέγεται!

  • Απομένει βεβαίως η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργικότητας των τριών αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου που καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών Χρυσίδας και Βρυώνη, θέμα το οποίο παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα επανέλθουμε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου