Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πανηγυρική συναυλία της μπαντίνας της Φ.Ε.Κ. (Παλαιάς), στους Κυνοπιάστες, για τα 50χρονα της τοπικής Φιλαρμονικής

Τη συμπλήρωση 50  χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, το 1966, τιμά με πανηγυρική συναυλία της μπαντίνας της, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά), τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στις 9.30’ το βράδυ, στο προαύλιο της εκκλησίας της Υ.Θ. Ελεούσας, στο κέντρο των Κυνοπιαστών.
Τη συναυλία της μπαντίνας της Παλαιάς Φιλαρμονικής, με τη συμμετοχή 120 νεαρών μουσικών, θα διευθύνει ο καταξιωμένος και ιδιαίτερα αγαπητός στους Κυνοπιάστες, αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης.
Ο αρχιμουσικός της ιστορικής Φ.Ε.Κ. συνδέεται με τους Κυνοπιάστες, καθώς πέρασε από τις τάξεις της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών κατά τη 10ετία του 1990, οπότε αποκαλύφθηκε και το μεγάλο του ταλέντο, με την ίδρυση από τον ίδιο, του προωθημένου για τα δεδομένα της εποχής, νεανικού μουσικού σχήματος «Φιλόμουσοι Νέοι».
Το πολυμελές μουσικό σύνολο «Φιλόμουσοι Νέοι» διηύθυνε ο νεαρός τότε, μουσικός Σπύρος Προσωπάρης, με εντυπωσιακή επιτυχία, σε πολλές εμφανίσεις του στον τότε Δήμο Αχιλλείων, αλλά και στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
Στην εορταστική πανηγυρική συναυλία της μπαντίνας της Φ.Ε.Κ., στους Κυνοπιάστες, θα αποδοθούν, διασκευασμένες από τον αρχιμουσικό της και γνωστές μελωδίες της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των επισκεπτών του χωριού την ημέρα της συναυλίας, από τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών έγινε γνωστό ότι ο κεντρικός δρόμος του χωριού θα είναι κλειστός τουλάχιστον από μια ώρα πριν και έως μια ώρα μετά τη συναυλία.

Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χωριό από τους τέσσερις δευτερεύοντες δρόμους και να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους, σε μικρή σχετικά απόσταση από το χώρο της συναυλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου