Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Και ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος, στο 1o Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας στην Κέρκυρα, 11 - 13 Νοε. 2016

Με τη συμμετοχή του κερκυραϊκής καταγωγής (από Κυνοπιάστες) διεθνούς φήμης κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνου (φωτο), ξεκινά στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, το μεγαλύτερο (τριήμερο) κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στα Ιόνια Νησιά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Κερκύρας, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.  
Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, είναι η γνωστή Κερκυραία Κιθαρίστρια, Μαρκέλα Σιλεβίστα.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων κορυφαίων κιθαριστών, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης, οι διεθνούς φήμης Έλληνες Σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης, Μάρω Ραζή και Μιχάλης Σουρβίνος, καθώς και ο νεαρός ταλαντούχος κιθαριστής Γιάννης Μποκέας.
Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα τιμηθεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, η διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου, διάσημη σολίστ Κορίνα Βουγιούκα, για την συνολική προσφορά της, στην μουσική. 
.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/11/2016 - Αίθουσα Εκδηλώσεων Ξενοδοχείου Κωνσταντινούπολις 18.00-21.00  Έναρξη Φεστιβάλ –  Σεμινάριο Μιχ. Σουρβίνου.  
ΣΑΒΒΑΤΟ  12/11/2016 - Αίθουσα Εκδηλώσεων Ξενοδοχείου «Κωνσταντινούπολις»  12.00-15.00 – Σεμινάριο Βαγ. Μπουντούνη.    
Πνευματικό Κέντρο  Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας - Παξών & Διαποντίων  Νήσων 20.30 - 22.00 
1. Απονομή Τιμητικής Πλακέτας σε Κορίνα Βουγιούκα &  Βαγ. Μπουντούνη.
2. Ρεσιτάλ Γιαν. Μποκέα Γκόλγκαρη - Μποκέα Ντούο Μιχ. Σουρβίνου Γκόλγκαρη - Σουρβίνου Ντούο.                                        
ΚΥΡΙΑΚΗ  13/11/2016 - Πνευματικό Κέντρο  Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας - Παξών & Διαποντίων  Νήσων 10.00-14.00 
Διαγωνισμοί α)  Σολίστ ανεξαρτήτου ηλικίας    & β) Παιδιά εως και 15 ετών.  
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μαρκέλλα Σιλαβίστα

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Πηγή: 
www.corfuland.gr


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ


Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τους Κυνοπιάστες της Κέρκυρας. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ. Βαϊνδηρλή και στην συνέχεια  παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College.
Πήρε πτυχίο & δίπλωμα στην Κλασική κιθάρα από το “Ν.Ω.Θ”  με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο ”Athenaeum” με καθηγητή τον Χάρη Ξανθουδάκη.
Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του «Δημοτικού Ωδείου Πειραιά» με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους: L.Brouwer, P.Bellinati, H.Kuppel , M.Socias, Z. Dukic, Los Angeles Quartet κ.α.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών , με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση των Θ.Αντωνίου, Λ. Καρυτινού και Β.Φιδετζή , με την Ορχήστρα των Χρωμάτων  υπό την διεύθυνση του Μ. Λογιάδη, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.α.. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas στα Διεθνή  Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στο Φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ  Euro Art Meeting  στο Wroclaw  της Πολωνίας,  στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο 4ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας , στο Vasteras της Σουηδίας στο ‘’Forum Gitarre Wien 2011’’ κ.α.  Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ στην ερμηνεία του έργου Andaluz   του J. Rodrigo με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του L. Brouwer στα πλαίσια του 2ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
                               
Συνεργάστηκε ως σολίστ κιθάρας και μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα και σημαντικούς Έλληνες κ’ ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη κλπ και στο εξωτερικό: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Τουρκία,  Κύπρο, Αίγυπτο κ.α.
Έχει αποσπάσει μεταξύ των άλλων το 1ο Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας , το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α. στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Συνόλων Νυκτών Εγχόρδων στο Julich – Koslar της Γερμανίας  και το 3ο Βραβείο με το “ROMIDO CUERDA QUARTET” στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας το 2004.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, Νάξου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παξούς, Καλαμάτα,  στην  Μουσική Ακαδημία Vasteras – Στοκχόλμης κ.α.
Διευθύνει το εργαστήρι «Classical on the Rock’s Project» (Ορχήστρα Νυκτών οργάνων) στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου  Μουσικής Αθηνών.
Διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου στο Ελληνικό Ωδείο, στο  Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Ζωγράφου «Γ. Πολιτόπουλος» και στο Ωδείο Αthenaeum.
Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς κιθάρας.
Eίναι μέλος του ‘’Fuego Guitar Trio’’ κ’ ιδρυτικό μέλος του «Athens Chamber Ensemble 2012»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου