Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Φ.Ε.Κ. (Παλαιά) και Φιλαρμονική Κυνοπιαστών σε κοινή πανηγυρική συναυλία, το Σάββατο 3/12 στο Δημ. Θέατρο

Kοινή πανηγυρική συναυλία δίνουν το ερχόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά) και η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της δεύτερης ( το 1966).
Η συναυλία, στο μέρος που θ’ αποδώσει η ιστορική Φ.Ε.Κ. (Παλαιά), περιλαμβάνει ένα μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη, με πρωτότυπη μουσική για ορχήστρα πνευστών.  Διευθύνει ο αρχιμουσικός της Σπύρος Προσωπάρης.
Στο μέρος που θ’ αποδώσει η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, η συναυλία περιλαμβάνει  έργα  του κλασικού ρεπερτορίου, Ελλήνων και ξένων συνθετών και θα διευθύνει ο αρχιμουσικός της Σπύρος Νίκας.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία των δύο Φιλαρμονικών, για τα 50χρονα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών.  Η προηγούμενη ήταν στις 25 Ιουλίου 2016, όταν η μπαντίνα της Φ.Ε.Κ. έδωσε μια ειδική εορταστική συναυλία, σε πανηγυρικό κλίμα, στην κατάμεστη από κατοίκους και επισκέπτες  –  φίλους της μουσικής, πλατεία των Κυνοπιαστών.
.
Οι δεσμοί της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών με την Φ.Ε.Κ.
Οι δεσμοί της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών με την «Παλαιά», ανάγονται στην κρίσιμη περίοδο του ξεκινήματος  της  πρώτης, στα τέλη της 10ετίας του 1960, όταν δέχτηκε από την Φ.Ε.Κ., πολύ σημαντική βοήθεια  με την δωρεά μουσικών οργάνων, με τα οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση.
Ο χρόνος όμως επεφύλασσε παραπέρα ενδυνάμωση των δεσμών των δύο Φιλαρμονικών, καθώς ο σημερινός μαέστρος της Φ.Ε.Κ. Σπύρος Προσωπάρης, πέρασε νεαρός μαθητής, προ 20ετίας, από τις τάξεις της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, ιδρύοντας και διευθύνοντας τότε, το φιλόδοξο νεανικό σχήμα, «Φιλόμουσοι Νέοι», το οποίο είχε δώσει και συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο!
Στη γιορτή των πεντηκοστών γενεθλίων της 10ης κατά σειρά αρχαιότητας, Φιλαρμονικής του νησιού μας, είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου