Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Εορταστική συναυλία και η πίτα του νέου έτους από τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών


Με εξαιρετική επιτυχία έγινε για 36η συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, ανήμερα των Θεοφανίων και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της, παρουσία πλήθους συντοπιτών και φίλων που κατέκλυσαν την αίθουσα των εκδηλώσεών της, στο κέντρο του χωριού.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εφημέριος της Ενορίας, αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουτσούρης, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί επίσημων παρισταμένων.
Αμέσως μετά, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής έδωσε μικρή εορταστική συναυλία με έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν ως σολίστες, νεαρά μέλη της, σε γνωστές επιτυχίες.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μαέστρος Σπύρος Νίκας παρουσίασε και συνόδευσε στην τρομπέτα τον επίσης τρομπετίστα γιό του Νίκο, αποσπώντας τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού.
https://www.youtube.com/watch?v=iYYBmRMbzoI&feature=share


Θερμά υποδέχτηκε το κοινό και τους άλλους σολίστες, όπως τον 10χρόνο Σπύρο Αρβανιτάκη στο αλτικόρνο, την Μαρία - Αμαλία Ραυμόνδη στο sax alto και τον Σπύρο Νίκα στο κόρνο, τον κλαρινίστα Σπύρο Δ. Δαφνή, τους επίσης κλαρινίστες Στέφανο Πουλημένο και Γεωργία Ραρρή και την φλαουτίστα Αλεξάνδρα Δαφνή.
Τη συναυλία διηύθυνε ο αρχιμουσικός Σπύρος Νίκας και μέρος της, ο υπαρχιμουσικός Σπύρος Ανυφαντής.
Ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε, την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μεταλληνό, τον πρώην βουλευτή Στέφανο Γκίκα, τους πρώην νομάρχες Ανδρέα Παγκράτη και Στέφανο Πουλημένο, τον πρώην Γ.Γ. της ΠΙΝ Κώστα Γεωργαλίδη, τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Γιώργο Περατινό, τον πρόεδρο της Εστίας Ιστορίας και Πολιτισμού "Γρηγόρης &Κώστας Δαφνής" Γιώργο Ανυφαντή, τον πρώην πρόεδρο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Θωμά Σούλο, τον πρώην υπαρχηγό του ΓΕΝ, Αντώνη Σουρβίνο,  την μαέστρο της Δημοτικής Χορωδίας "ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ", το διοικητή της Τροχαίας Σπύρο Σκολαρίκη, τον φρούραρχο Κέρκυρας Πέτρο Ρίζο κ.α.
Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Aντώνης Πουλημένος, μιλώντας, ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ., το μαέστρο, τους υπαρχιμουσικούς, τους δασκάλους και τους μουσικούς αλλά και τους συγχωριανούς και φίλους που στηρίζουν με λόγο και έργο την διαρκώς ανοδική πορεία της σ' αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο.
Στους παριστάμενος μοιράστηκε στο τέλος η πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ οι τηγανίτες είχαν και πάλι, για τελευταία φορά στην εορταστική αυτή περίοδο, την τιμητική τους!
Και του χρόνου, με υγεία!
Τμήμα των μουσικών κατά την εορταστική συναυλία της 6ης Ιανουαρίου 2018

Μετά την εκδήλωση, έξω από το κτήριο της Φιλαρμονικής: (από αριστερά) Νίκος Α. Πουλημένος, Αντώνης Ι. Σουρβίνος, Γιώργος Ε. Ανυφαντής, Σπύρος Σουρβίνος και Αριστείδης Σουρβίνος.
Μετά την εκδήλωση, έξω από το κτήριο της Φιλαρμονικής: (από αριστερά)Αντώνης Ι. Σουρβίνος, Γιώργος Ε. Ανυφαντής, Στέφανος Πουλημένος και Αριστείδης Σουρβίνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου