Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Αποκριάτικα δρώμενα της λαϊκής παράδοσης στους Κυνοπιάστες, μ' ανοιχτή σε όλους συμμετοχή!
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2018, (ΤΡΙΝΕΣ) ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Αποκριάτικα δρώμενα, που δεν μιμούνται τα ξενόφερτα καρναβάλια και παραπέμπουν στην πλούσια λαϊκή παράδοση της Κέρκυρας, θα έχουν την  ευκαιρία όχι απλά να παρακολουθήσουν, αλλά να συμμετάσχουν σ΄αυτά, όσοι βρεθούν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, (Τρινές) στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία των Κυνοπιαστών.
Τα αποκριάτικα δρώμενα στους Κυνοπιάστες, περιλαμβάνουν:
  • Το γαϊτανάκι με σπαρταριστούς διαλόγους και γνωστά κερκυραϊκά λαϊκά δίστιχα
  • Αποκριάτικα τραγούδια και χορούς από την κερκυραϊκή λαϊκή παράδοση και
  • Τον παμπάλαιο τραγουδιστό χορό «Ο Γαζιανάκης», σε μια τοπική παραλλαγή αποσπάσματος της βυζαντινής παραλογής «Λιογέννητη» του 11ου αιώνα!
Συμμετέχουν, ο Ερασιτεχνικός Θίασος Κυνοπιαστών, με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή, ο Πολυφωνικός Χορός «ΓΕΙΤΟΝίΑ» που συντονίζει ο Γιώργος Ανυφαντής, ενώ τα δρώμενα συνοδεύουν μουσικοί με βιολιά, κιθάρες, ακκορντεόν και τύμπανο.

Ελάτε, όχι απλά να δείτε και ν΄ακούσετε, αλλά και να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί μας, τους παμπάλαιους τραγουδιστούς χορούς!

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών, οργανώνει στις 11 το πρωί, για τα παιδιά του χωριού, παιχνίδι χαμένου θησαυρού, με αναζήτηση στα 15 αξιοθέατα και μνημεία του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου