Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Λικέρ από Ρόδι (της κ. Σοφίας Μαζαράκη)



Υλικά: 800 γραμ. καθαρισμένο ρόδι
1 κιλό κονιάκ, 1 ξύλο κανέλλας, 750 γραμ. ζάχαρη και 3 ποτήρια Νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το Ρόδι με το κονιάκ και την κανέλλα, τα σφραγίζουμε καλά σε γυάλινο δοχείο και τα αφήνουμε στον ήλιο για δύο περίπου μήνες.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά  μέχρι να δέσει λίγο. Στραγγίζουμε το μίγμα με το ρόδι και το ανακατεύουμε με το σιρόπι αφού πρώτα έχει κρυώσει. Εμφιαλώνουμε το ποτό, σε γυάλινη φιάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου