Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο πολύπειρος καθηγητής Σπύρος Νίκας, νέος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών

Ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και υπαρχιμουσικός της Φ.Ε. «Μάντζαρος» Σπύρος Νίκας (φωτο), είναι από τα τέλη Ιανουαρίου 2013, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, μετά την πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του επί 35 χρόνια δασκάλου και αρχιμουσικού της, Γιώργου Αρκούδη.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, αξιολογώντας τα προσόντα του και την διάθεσή του να προσφέρει στο μουσικό σώμα των Κυνοπιαστών, αυτά που χρειάζεται σε επίπεδο διδασκαλίας, διεύθυνσης, ρεπερτορίου, συνεργασιών κλπ.
Ο νέος αρχιμουσικός συνεπικουρείται στο έργο του από τους υπαρχιμουσικούς Άρτεμη Κ. Πουλημένου και Σπύρο Κ. Ανυφαντή, αλλά και τους ταλαντούχους μουσικούς Θωμά Τσακνάκη και Σπύρο Καββαδία και κατέγραψε ήδη την πρώτη παρουσία του, ηγούμενος του μουσικού σώματος στο 40ήμερο μνημόσυνο του αξέχαστου Γιώργου Αρκούδη, στη μνήμη του οποίου προετοιμάζεται ήδη μεγάλη εκδήλωση περί τα μέσα Απριλίου, στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών.

Ποιος είναι ο Σπύρος Νίκας

Ο νέος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968, διδάχτηκε μουσική στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά), έλαβε πτυχίο Τρομπέτας το 1992, συμμετείχε ως έκτακτος μουσικός στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Από το 1994 διδάσκει τρομπέτα στο Μουσικό Σχολείο, αρχικά ως συμβασιούχος και από το 1997 μέχρι σήμερα, ως μόνιμος καθηγητής.
Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα στην Αθήνα και την Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας (Φυγής), Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας. Από το 1994 διδάσκει τρομπέτα στη Φιλαρμονική «Μάντζαρος» της οποίας είναι υπαρχιμουσικός, ενώ από το 2011, έχει αναλάβει και τη μπαντίνα της.

O Σπ. Νίκας και ο κορνετίστας γιος του με τα χρώματα της Φ.Ε. "Μάντζαρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου